Multen el portal Idealista per inflar el preu dels lloguers

erwan-hesry-pm3O5KxWKtw-unsplash

El portal immobiliari Idealista.com haurà de fer front a una indemnització de 6,4 milions d’euros per haver inflat els preus dels lloguers, un 10% del volum de. negoci de l’empresa. És una decisió de la Comissió Nacional de Mercats i Competència, que també ha obert un expedient a sis empreses més d’intermediació immobiliària més pel mateix motiu.

El delicte resideix en la coordinació de preus i condicions comercials per part de les empreses com a presumptes pràctiques restrictives de la competència, que estan prohibides en l’article 1 de la Llei de Defensa de la Competència i per l’article 101 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea. Una coordinació instrumentalitzada mitjançant l’ús d’un sofware i plataformes informàtiques.

Un cop coneguda la notícia, el portal immobiliari ha publicat un comunicat negant qualsevol participació en les pràctiques investigades i assegura que treballarà conjuntament amb la CNMC en tot el procés d’instrucció de l’expedient.

18 mesos
L’organisme regulador té 18 mesos per resoldre la instrucció de l’expedient i la resolució. En cas de tirar-se endavant, es veuran afectades, a banda de l’Idealista, les empreses CDC Franquiciadora Inmobiliaria; Look & Find; Aplicaciones Inmovilla; Witei Solutions; Anaconda Services and Real Estate Technologies; y Servicio Multiple de Exclusivas Inmobiliarias SL.

La Torre de Barcelona

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s