Hotels i restaurants es queixen per la pujada de les terrasses

comerç_Terrassa_bar

El 2020 es despertava amb diverses iniciatives de l’Ajuntament de Barcelona per combatre el canvi climàtic, com la Zona de Baixes Emissions, i els efectes de la gentrificació, com la pujada de taxes a les terrasses. Des del mes de gener, un hostaler de les Rambles ha de pagar 1,95 euros per metre quadrat, front els 0,46 actuals, per instal·lar una terrassa a peu de carrer. És a dir, per col·locar una taula i quatre cadires abonarà 131 euros, cinc vegades més que els 32 d’ara.

L’Ajuntament justifica l’increment perquè alguns restaurants amb porxos interiors no tributaven fins ara. La nova taxa considera aquests espais com a terrasses i hauran de pagar. Tot i la reacció dels afectats el consistori es manté ferm en la seva decisió.
Barcelona Comerç i Barcelona Oberta amenacen que la taxa de terrasses quadriplicarà la de ciutats com Madrid. També denuncien que molts bars i restaurants deixaran de ser viables i els eixos comercials perdran atractiu.
Per sobre del 800%

L’increment afectarà per igual tant a eixos comercials turístics com a de proximitat que podria arribar per sobre del 800% en espais com Plaça Reial i la Boqueria, segons el Gremi de Restauració. A La Rambla, la taxa s’ha encarit un 429%, a la plaça Sant Pere un 542%, a la Rambla Catalunya un 179%, i a altres menys concorreguts,com la Pl. Eivissa, la Rambla Onze de Setembre, el carrer Santaló o la Rambla del Poblenou, els increments superen el 100%.

La mesura es va aprovar l’any passat i ha generat molt d’enuig. La batalla està servida entre restauradors i representacions polítiques, però, qui pagarà els plats trencats, un cop més, seran els ciutadans.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s