10 destins que mereixen una visita el 2020

Una selecció de ciutats que tenen molt per celebrar aquest any i que esperen rebre molts visitants.

Rijeka
Aquesta ciutat de Croàcia, a dues hores de Zagreb, és Capital Europea de la Cultura durant l’any 2020. La inauguració serà l’1 de febrer i poc després començarà el popular Carnestoltes. Durant tot l’any, es presentaran set projectes artístics.

Galway
Aquesta bohèmia ciutat de la costa d’Irlanda comparteix amb Rijeka la capitalitat cultural europea. Espectacles de carrer, art en directe, música, teatre i dansa s’afegeixen a l’animació habitual dels seus pubs. A més, hi haurà trobades literàries especials, com una cita amb l’escriptora Margaret Atwood.

Galway (Irlanda)

Viena
Sempre és un bon moment per visitar Viena, però enguany la capital d’Austria celebra el 250 aniversari de la mort de Beethoven.

El Caire
Per si no tingués prou atractius la capital d’Egipte inaugura el mes d’abril el Gran Museu Egipci, el museu d’arqueologia més gran del món. 45.000 obres d’art, més de la meitat inèdites, i 5.000 procedents de la tomba de Tutankamon.

Marràqueix
La ciutat marroquina és la primera capital de la cultura africana. Ofereix museus importants, una riquíssima arquitectura, incomptables connotacions literàries, múltiples atractius gastronòmics i la possibilitat de fer una excursió pel desert del Sàhara.

Marrakech.jpg

Àmsterdam
El mes d’abril serà el Mes de la Llibertat als Països Baixos, i és que Àmsterdam i altres ciutats del país commemoren 75 anys de llibertat després del final de la Segona Guerra Mundial.

Bordeus
El 17 d’abril es posa en marxa Bassins de Lumières, el centre d’art digital més gran del món. Mestres de la Història de l’Art i creacions contemporànies protagonitzaran les exposicions d’art digital immersiu que comptarà per a la seva inauguració amb la mostra Gustav Klimt, d’or i de colors. Ja que hi sou, podeu aprofitar per tastar uns quants vins.

BURDEOS Les Bassins de Lumières.jpg

Gant
La ciutat flamenca ret homenatge amb mestre Jan Van Eyck. Serà la major exposició mai vista sobre el pintor, ja que més de la meitat de les seves obres s’exposaran juntament amb algunes obres importants dels seus contemporanis. Obres que prendran vida gràcies a la tecnologia de la realitat augmentada. A més, a l’octubre, la catedral de Sant Bavó obrirà el nou centre de visitants.

Tòquio
Els Jocs Olímpics de Tòquio 2020 posaran en el mapa turístic diverses zones del Japó poc conegudes, com Tohoku, a poques hores amb tren bala des de la capital. Una oportunitat per endinsar-se al Japó més tradicional, entre boscos de faigs, cascades màgiques, volcans, llacs o banys termals naturals. I entremig d’esdeveniments esportius i visites campestres, us recomanem una ruta per les millors destil·leries de sake.

Tessalònica
L’any 2020 marca una nova era nova per a l’Orgull ja que l’EuroPride 2020, del 20 al 28 de juny serà el primer esdeveniment LGTBI internacional després dels 50 anys de commemoració dels disturbis d’Stonewall el mes de juny passat.

Tesalónica.jpg

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s