Es pot reforçar el sistema immunitari per evitar grips i refredats?

Un 75% de les persones pateix una d’aquestes malalties com a mínim un cop l’any, i un 50% dos cops.

No és cap garantia però és l’única cosa segura que podem fer per reduir les probabilitats. En realitat el sistema immunitari de cada persona és tan diferent com el seu aspecte. Sabem que el sistema immunitari es reforça amb l’edat, per això els adults pateixen menys malalties. Però també sabem que això s’acaba, perquè la gent gran torna a ser més vulnerable.

Segons Thyssenkrupp Home Solutions un 75% dels espanyols pateix una d’aquestes patologies com a mínim un cop l’any, un 50% dos cops i un 20% tres o més cops. Per evitar-ho podem seguir una espècie de mètode que no és una altra cosa que una guia per a una vida saludable.

Exercici diari
L’exercici és la base d’una vida saludable perquè millora el sistema cardiovascular, redueix la tensió arterial i ajuda a mantenir el pes, és a dir, contribueix a que el sistema immunitari funcioni millor.

No fumis
I evita també el tabaquisme passiu. El fum del tabac i també el vapor perfumat dels cigarrets electrònics són causa de nombrosos problemes de salut, inclosos els refredats.

Dorm i menja bé
Una bona qualitat de somni és un factor de salut. D’altra banda, una dieta equilibrada, amb fruites i verdures, riques en vitamines contribueix al normal funcionament de sistema immunitari. Beure líquids també ajuda al sistema immunitari.

Antibiòtics, els justos
Els antibiòtics només són útils contra les infeccions bacterianes, però no han de prendre’s si no els recepta el metge.

Moderació
El mite que el vi és cardiosaludable no està demostrat, no obstant això, els efectes adversos de l’alcohol en la salut i, per tant, en el sistema immunitari, sí.

Vacunes
La vacuna prevé entre el 70 i el 90% de les grips.

Pren vitamina C
Hi ha estudis contradictoris però sembla demostrat que aquesta vitamina té un efecte moderat en l’alleujament dels símptomes.

Abriga’t
Les grips i els refredats es produeixen per virus, no pas per culpa del fred. Tot i això quan la temperatura corporal baixa les nostres defenses s’afebleixen.

Rebaixa l’estrès
Moltes malalties estan relacionades amb els efectes de l’estrès emocional continuat pel que no està de més tractar de baixar el nostre nivell d’estrès.

Més higiene
El millor per no tenir grips ni refredats és evitar el contagi, la seva transmissió es produeix per l’aire, i en menor mesura per contacte directe amb persones afectades. Els virus poden viure fins a 24 hores en superfícies metàl·liques o plàstiques.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s