Microcrèdits per finançar tractaments de salut mental

salut_mental

Tothom passa per etapes difícils a la vida. Els joves, a més són especialment vulnerables als canvis. La mort d’un familiar, la separació dels pares, o simplement l’accés a l’institut, pot afectar-los traumàticament. La major part de vegades les famílies se’n surten soles, amb més o menys encert. Però, a voltes, les circumstàncies són el detonant d’una malaltia mental. I aquí sí que fa falta ajuda professional.

No parlem aquí d’adolescents rebels o de joves promiscus, sinó de problemes greus de convivència: insults, amenaces, agressions, autolesions. Els joves que prenen aquesta deriva no poden trobar el camí sols. Els cal una ajuda, perquè probablement pateixen alguna malaltia mental.

El problema és que els tractaments són molts cars. Sobretot si exigeixen estades temporals lluny del conflicte. La Generalitat no compta amb prou recursos per prevenir, i només actua quan ja s’han destruït uns quants ponts.

Una oportunitat
Així doncs, l’única opció és acudir a tractaments privats prohibitius per a moltes famílies. Ara bé, un recent acord entre MicroBank, del grup CaixaBank, i el centre especialitzat Ita Salud Mental, facilitarà l’accés a les famílies tant a ingressos temporals com a tractaments continuats.

Els sol·licitants podran obtenir finançament a través de microcrèdits fins a un import de 25.000 euros. Per això, hauran d’aportar una resolució favorable per part d’Ita Salud Mental i, en el cas dels joves, acreditar que han iniciat el tràmit de la sol·licitud de prestació econòmica a l’INSS corresponent a l’assegurança escolar.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s