La vampira de Barcelona tindrà la seva pròpia pel·lícula

Nora Navas interpreta Enriqueta Martí, la Vampira del Raval, en una pel·lícula dirigida per Lluís Danés que recrea la sordidesa de la Barcelona dels anys 20.

barcelona_vampira
Foto: Lucía Faraig

Ja fèiem tard a Barcelona. Les ficcions de terror, i sobretot les de vampirs, són tendència. I en canvi, a Barcelona seguíem sense explotar un dels nostres mites més morbosos: Enriqueta Martí, coneguda popularment com la vampira de Barcelona.

El director de cinema Lluís Danés està en plena fase de rodatge de la pel·lícula, que recrearà la Barcelona de 1912 per explicar el cas d’Enriqueta Martí, a qui per sempre perseguirà la llegenda negra de segrestadora de nens, proxeneta i assassina, tot i que alguns la consideraven una facilitadora de tots aquests crims. En qualsevol cas, la crueltat dels seus crims li va procurar el malnom de la Vampira del Raval.

La producció de Brutal Media i Filmax, amb la col·laboració de TV3, està protagonitzada per Nora Navas, que interpreta la protagonista, molt ben acompanyada per Roger Casamajor, Bruna Cusí, Sergi López, Francesc Orella, Pablo Derqui i Núria Prims. La guionista, Maria Jaén, i els responsables de vestuari, Mercè Paloma, i fotografia, Josep Maria Civit, han fet hores extres per recrear la història i ambientar-la en la Barcelona dels anys 20. La pel·lícula s’estrenarà la propera tardor.

Dos ciutats

La història d’Enriqueta Martí és la d’una ciutat desdoblada, d’una banda la Barcelona burgesa i modernista que acapara llibres d’història i de l’altra, la ciutat sòrdida i brutal que ningú no vol recordar. El punt de trobada és la desaparició de la petita Teresa Guitart, filla d’una família molt rica. El periodista Sebastià Comes s’endinsarà en el laberint de crims i vicis del Raval de l’època per seguir la principal sospitosa. Però, va ser ella realment una vampira o li van penjar el mort? Va ser còmplice o potser només una baula d’un mecanisme que vivia de la misèria? La història la va jutjar durament, i ara és un bon moment per revisar el cas.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s