Gira un full per finançar la lluita contra el càncer

salut_giremfull
Llibreries, distribuïdores i també creadors s’han posat d’acord per promoure Girem Full! Llibres contra el càncer, un projecte en col·laboració amb l’Hospital Clínic de Barcelona, compromès a impulsar els primers assajos clínics d’immunoteràpia per al tractament del càncer a Catalunya. Una recerca mèdica que actualment porta a terme l’equip d’investigació de l’ITC Clínic.

L’objectiu és col·laborar en el finançament i divulgació de la construcció de les instal·lacions d’una nova unitat d’immunoteràpia i dotar-la de l’equipament necessari. També realitzar dos assaigs clínics en mieloma múltiple i càncer de mama. Tot plegat té un cost de 3 milions d’euros.

Per contribuir a la causa es pot adquirir material solidari a les llibreries de Catalunya: punts de llibre, per 3€, cartells, per 9€, o bosses per 12€. També es pot col·laborar a través del web www.giremfull.cat , que enllaça directament a la plataforma de donacions de l’Hospital Clínic. Els que realitzin les donacions podran identificar en tot moment que els diners van destinats al projecte Girem Full! Llibres contra el càncer. A més, al fer la donació s’obtindrà el certificat per poder desgravar l’import en la seva declaració de Renda o Impost de Societats.

El gran dia de la campanya serà el 23 de març. Aquest dia es pretén fer una gran acció conjunta a tot Catalunya, implicant a totes les llibreries col·laboradores del projecte, amb la complicitat de les editorials, autors, traductors, il·lustradors… S’organitzaran activitats a totes les llibreries, sigui individualment o col·lectivament. Aquestes accions seran de pagament, bé amb un preu tancat (entrada) bé amb la fórmula de taquilla inversa. Tot el que es recapti en aquesta jornada, s’ingressarà com a donació al projecte.

L’equip organitzador del projecte està format per professionals del món del llibre i del sector cultural. Provinents del món editorial, de la traducció, la distribució, del disseny gràfic, la comunicació, la il·lustració, etc., els seus recursos i les seves capacitats s’uneixen, de forma voluntària i altruista, amb l’objectiu d’impulsar econòmicament el tractament pioner de la immunoteràpia contra el càncer, ITC Clínic, i fer-lo arribar a la Sanitat Pública catalana.

Tots ells conviden al sector del llibre, que té una indubtable capacitat d’arribar al teixit social, a participar i promoure aquesta proposta solidària amb l’objectiu de captar fons a favor de la recerca mèdica contra el càncer. Per això han fet una crida a la seva implicació conjunta: professionals de la creació, edició, llibreries, distribució, traducció i altres agents culturals.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s