Sarrià Dansa, una iniciativa per superar els tòpics de gènere

SarriaDansa

La dansa arriba a l’escola de la mà de Sarrià Dansa, la iniciativa que ha posat en marxa aquest any 2019 el Centre de Sarrià. Un projecte dirigit a nens i nenes amb l’objectiu de crear un espectacle de dansa contemporània i dansa urbana per treballar la igualtat de gènere dins de l’àmbit de la dansa.

En aquesta primera edició, ha participat l’alumnat de 5è de primària de les Salesianes que, amb l’acompanyament de l’Oriol Roca, intèrpret de dansa i teatre i coordinador de l’àrea formativa del projecte, han estat treballant el moviment. Segons el formador, “durant les sessions de dansa amb els dos grups d’alumnes ens hem trobat que la majoria de nens mai havien ballat. Però ens hem adonat de què fer servir la paraula moviment en comptes de dansa ha fet que aquests siguin més receptius en els tallers. El moviment és per a tothom”.

Canvi climàtic
Sota el títol Mou-te pel canvi, l’espectacle que ha coordinat l’Oriol Roca, els/les alumnes expliquen una història relacionada amb el canvi climàtic a través del moviment. Una obra que han representat al Teatre de Sarrià el passat 12 de desembre, en una sessió oberta al públic, per complementar les sessions a l’escola. “Tot i que la part més important són els tallers setmanals, el fet de representar l’obra davant d’un públic, i en un teatre, ajuda a què els nens i nenes exposin allò que han treballat i no quedi en l’anonimat”, afegeix el formador.

* Sandra Rodríguez
* Foto: Oriol Roca

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s