La síndrome del nen hiper regalat

psicologia_regals

Espanya es troba entre els països amb major despesa en la campanya nadalenca. Només superada per la Gran Bretanya. La majoria d’aquest desemborsament està destinat als regals dels més petits, i arriba fins als 166 euros de mitjana. De fet, les cases amb nens tenen, de mitjana, dos regals més.

Aquesta necessitat de cobrir de regals als més petits amb la millor de les intencions, pot acabar sent perillosa perquè regalem molt més del necessari, fins a deu vegades més, segons algunes fonts. I molt més del que l’emotivitat d’un nen pot acceptar. La conseqüència és l’aparició de la síndrome del nen hiper regalat Sembla poca cosa però es tracta d’un problema que pot afectar molts als més petits.

Pèrdua d’il·lusió
Els nens acaben tan saturats de regals que es produeix una pèrdua d’il·lusió. Tal com diu la llei del rendiment decreixent: el sisè regal no els fa la mateixa il·lusió que el primer.
El problema gros arribarà quan, per la raó que sigui, ja no rebi tots aquests regals. Se sentirà frustrat i insatisfet, perquè inconscientment l’haurem ensenyat a valorar només la quantitat rebuda, i no el valor simbòlic. Això els provocarà sobreestimulació i fomentarà el seu egoisme.

Aquests nens són incapaços de prestar l’atenció i el temps necessaris i acaben centrant-se en un de sol i oblidant la resta. Mentrestant, els pares acaben sent incapaços de contenir-se i assumir les conseqüències que pot tenir negar regals als fills. Prefereixen claudicar davant les seves protestes o cedir a la satisfacció pròpia que els dóna contribuir als seus desitjos.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s