L’AVE low cost començarà a funcionar al gener

A poques setmanes d’encetar la segona dècada del segle XXI, arriba una gran notícia pels usuaris de RENFE. A partir del gener ja es podran adquirir els primers bitllets de l’AVLO, l’AVE ‘low cost’ que farà el seu primer viatge el 6 d’Abril de Madrid a Barcelona.

Fa just un any, es va anunciar que els bitllets d’alta velocitat des de la ciutat comtal fins la capital de l’Estat costarien 25% en un futur. RENFE parlava de liberalitzar el servei de l’AVE per mirar d’abaratir costos, ser més competitius i amortitzar una instal·lació sobredimensionada.

El mes de desembre es va presentar de forma oficial el projecte i van destacar que es mantindrien les prestacions que té l’AVE. Puntualitat, velocitat i, sobretot, baixos costos són els valors que volen promoure amb aquest nou model de transport. La principal intenció seria fer més accessible i sostenible el transport d’alta velocitat.

Les principals diferències entre els dos serveix rau en el preu dels bitllets, tal com passa amb Ryanair. En el cas d’AVLO, s’elimina la cafeteria, la classe preferent i una redistribució dels seients en un 3 a 1. Comptarà amb un total de 343 places.

La gran novetat és els grups de whatsapp informatius. Els passatges s’hi podran sumar per conèixer l’estat de servei a temps real i compartir informació entre ells. L’accés al tren serà mitjançant l’empremta dactilar per obtenir un grau més elevat d’identificació dels viatgers mitjançant el sistema biomètric.

El govern posarà en funcionament a partir de l’abril i, en funció de les reaccions, seguirà estudiant per ampliar la xarxa viària i expandir d’altres corredors per altres ciutats.

*Sílvia Muñoz

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s