El millor de l’agenda de Nadal a Barcelona

nadalabarcelona

Nadal en autobús
Més de 100 quilòmetres de llum recorren els carrers de la ciutat per il·luminar el Nadal durant les festes. TMB impulsa una nova ruta per gaudir de l’enllumenat nadalenc amb el Barcelona Bus Turístic. La visita és oberta a tots els públics i dura uns noranta minuts amb Pl. Catalunya com a punt de partida. Funcionarà els divendres, dissabtes i diumenges des de les 20 hores, fins el 4 de gener.

Fira vora el mar
El Portal de la Pau és l’escenari de la primera fira nadalenca del Port Vell. Hi trobareu parades tradicionals de regals i un complet espectacle de llums, música i color amb l’arbre lluminós més gran vist a Catalunya. A més, compta amb un carrusel tradicional i una nòria amb vistes al mar, que completen les atraccions de la nova fira junt amb un ampli programa d’animació i espectacles. Romandrà obert fins al 5 de gener amb la rebuda de Ses Majestats els Reis d’Orient.

Santa Llúcia
La màgia de la tradició torna a la Fira de Santa Llúcia i de la Sagrada Família fins al 23 de desembre. Enguany, el mercat de la Catedral commemora el 223è aniversari amb 282 parades de productes tradicionals fins al 23 de desembre.

Sagrada família
El temple expiatori de la ciutat obre les portes a un conjunt d’activitats perfectes per gaudir en família. Nens i nenes de la ciutat, acompanyats d’adults, poden descobrir les escenes del pessebre gràcies al taller de Nadal. Enguany, elaboraran una estrella per decorar el seu arbre. L’activitat té lloc els caps de setmana de les festes i requereix inscripció prèvia a la web oficial. A més, la Basílica ofereix un espectacle d’il·luminació i narració a la façana del naixement els dies 19, 20, 21 i 22 de desembre. Per als més religiosos, el temple acollirà el 24 de desembre la celebració de la coneguda missa del Pollet, amb la qual se celebra el naixement de Jesús a partir de les 19h.

Plaça solidària
L’art s’instal·la a la Plaça Catalunya en clau de llum del 20 al 31 de desembre. Els visitants poden participar i veure tota una sèrie d’espectacles relacionats amb el medi ambient i la preservació de l’entorn natural. Un univers plàstic mitjançant la poesia, els efectes sonors i la música que recreen un entorn boscós màgic.

Del 20 al 31 de desembre, la plaça acull la cinquena edició de la Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària. L’objectiu de les 35 casetes de 60 entitats i empreses és donar a conèixer els productes, serveis i activitats d’empreses i entitats que promouen i permeten practicar un consum responsable i de proximitat.

En aquesta línia “Millor adopta” és una iniciativa de l’Ajuntament amb diverses entitats de protecció d’animals per promoure la tinença responsable i adopció dels animals i donar visibilitat a la tasca de les entitats protectores d’animals. Es faran desfilades de gossos en adopció, xerrades pels infants i tallers d’educació a la mateixa plaça de Catalunya.

Dos pessebres
Enguany ha sigut l’artista Paula Bosch qui ha vestit la plaça Sant Jaume amb un pessebre original i enginyós al voltant d’unes caixes plenes de records i objectes que es recuperen per Nadal. Però els més clàssics el Museu Marès i el Monestir de Pedralbes exposen pessebres tradicionals que gaudeixen d’un important arrelament popular que es poden visitar fins al 2 de febrer.

Comerç i proximitat
Més d’un centenar d’activitats arriben als carrers dels diferents districtes amb l’objectiu de valorar el comerç de proximitat durant les festes de Nadal. Hi trobareu activitats educatives i lúdiques de tot tipus: taller de contes, concerts de Gòspel, actuacions de màgia i teatre, tallers de robòtica i joguines i sempre vinculades al barri.

La Cursa dels Nassos
El 31 de desembre a les 10h té lloc l’aparició i rebuda l’Home dels Nassos a la plaça de Beates. A les 17:30 començarà la cursa al voltant de Ciutat Vella, una de les més originals i festives del calendari per acomiadar l’any.

Festa de Cap d’any
L’Avinguda de Maria Cristina torna a ser el centre neuràlgic. Espectacles, focs artificials, música amenitzaran la nit junt amb les campanades per començar el 2020 plegats.

La Fàbrica dels Reis
Un any més, la Fàbrica dels Reis obre les seves portes al recinte de Fabra i Coats, a Sant Andreu, del 27 al 4 de gener. Tot un espectacle màgic on les famílies poden visitar la fàbrica de joguines i fer volar la seva imaginació.

La Cavalcada de Reis
Els Reis d’Orient arriben el 5 de gener al Moll de Fusta amb el seguici tradicional de criatures màgiques. Enguany, la Cavalcada incorpora novetats com la participació d’artistes amb espectacles molt impactants. La rua començarà a les 18h i finalitzarà a Maria Cristina prop de les 21h.

* Sílvia Muñoz

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s