Prohibides les discoteques al Port Olímpic

barcelona_portolímpic

Les discoteques marxaran del Port Olímpic abans de maig de 2020. La decisió és ferma i és una resposta de l’Ajuntament a la degradació de l’oci nocturn en aquella zona. El maig del 2020 els locals que quedin oberts hauran de tancar les portes perquè comenci la transformació de la zona.

L’operació ha començat amb la transferència de la gestió de la Generalitat a l’Ajuntament. Un cop tancat l’acord, el 2020, començarà la transformació de l’àmbit portuari en un espai ciutadà de 40.000 m2 oberts al mar i dedicats a les activitats nàutiques populars.

La decisió no ha fet gaire contents a les discoteques en qüestió però ha alegrat els veïns i també els comerços de barri, perquè la idea passa per deixar enrere el model d’oci nocturn dedicat al turisme, que ha provocat problemes de convivència, seguretat i descans. A canvi, l’Ajuntament ha promès crear un pol d’activitats esportives, espais de divulgació i una variada oferta gastronòmica vinculada al mar.

El nou Port Olímpic tindrà 48.000 metres quadrats d’espai públic d’ús veïnal, 24.000 més que actualment, amb zones de passeig i estada, i una millor connexió amb la trama urbana per unir els barris dels entorns amb el front marítim. A més, hi haurà espais portuaris dedicats a la nàutica, l’esport i la divulgació: s’ampliarà el Centre de Vela i es construirà un nou centre municipal d’esports nàutics. Ara cal veure l’impacte que tindrà una decisió tan transcendental per a la ciutat.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s