Els turistes no se’n van de l’Eixample

turistes_eixample

El govern municipal de Barcelona, encapçalat per Xavier Trias l’any 2013, va presentar a la premsa una estratègia per portar els turistes a barris no massificats. Un pla enfocat sobretot al 40% de turistes que repetien com a visitants a la capital catalana.

Rutes sense gent

S’hi van identificar elements a potenciar a les diferents zones dels districtes, d’aquesta manera es van presentar, d’entrada, dues rutes per portar els visitants a la zona de les Glòries i Horta, amb el nom de tour per la ciutat intel·ligent. Però el seu efecte no va ser molt notori i no van aguantar ni un any en promoció.

La companyia que les oferia, Barcelona Guide Bureau, les va deixar de programar després de veure com moltes vegades el tour no arribava ni a sortir perquè el guia es trobava sol. Ja es va veure que els tours que més èxit generaven tenien en ruta obres de Gaudí o la Sagrada Familía.

Focus de turistes

Ciutat Vella i l’Eixample concentren 297 dels 441 establiments d’aquest tipus. El repartiment d’hotels pel territori tampoc no deixa marge per a dubtes. Com a conseqüència de l’estratègia per identificar possibles pols d’atracció en barris amb poca tradició turística, d’uns anys ençà també destaca el desbordament de les bateries antiaèries del Turó de la Rovira, després de la rehabilitació de l’espai. Ara els veïns han arribat a plantejar mesures similars a la regulació d’accés del Parc Güell.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s