Les ones electromagnètiques són realment innòcues?

smart-home-2769239_1920.jpg

La societat evoluciona en tots els sentits, i per tant també tecnològicament. I és bo. Però tot té un preu, i a vegades no en som conscients. Busquem la rapidesa, la comoditat, i acabem envoltats de màquines. Ens fan la vida més còmode, però això no vol dir més saludable. Internet (o el WIFI)  i la telefonia mòbil, per exemple, han permès un accés a la informació i a les persones. Però, a quin preu?

A vegades no ens fem preguntes perquè preferim no saber. Tanmateix, jo crec que tant el microones com el mòbil o el WIFI són exemples clars.

Estudis certificats

Pel què fa a l’efecte sobre la salut, hi ha molts estudis que comencen a fer-se ressò dels efectes sobre la salut. En el Bioinitiative Report, un informe que recull més de 1.500 estudis fets per  científics independents, es parla de la radiació electromagnètica provinent de línies d’alta tensió, cablejat elèctric, aplicacions i aparells de butxaca, i de tecnologies sense fils (mòbils i telefonia sense fils, antenes, Wi-FI, portàtils, routers sense fils, i altres aparells).

Els efectes sobre la salut inclouen efectes sobre el ADN i els gens, la memòria, l’aprenentatge, el comportament, l’atenció, la qualitat del son, …i és un factor més a considerar davant  el càncer o malalties neurològiques com l’Alzheimer.

En aquest estudi es demana més protecció davant d’aquestes radiacions. Fins i tot el Parlament Europeu va emetre una resolució en la que manifestava interès per aquest informe i demanava adaptar els límits d’exposició a aquests camps, considerant obsolets els límits actuals.

Qüestió de temps

Sovint em ve al cap la comparativa amb el tabac. Al començament era cosa d’uns pocs, després el més estrany era no fumar, i finalment, després d’estudis i sentències judicials, tothom accepta no només que no és sa, sinó que pot alterar greument la salut.
Quants anys hauran de passar fins que això passi amb l’electrocontaminació? Quin percentatge de la població haurà de patir electrosensibilitat fins que s’accepti que és perjudicial? Tenir WIFI en una escola, en el carrer, a qualsevol botiga i en qualsevol lloc, es considera un avanç, però en d’altres països europeus, ja han començat a actuar, a França sense anar més lluny).

Per desgràcia, els interessos econòmics sempre demoren aquests processos. Finalment, nosaltres, individualment i de manera col·lectiva, som els que més podem fer. Posem fil a l’agulla i comencem a prendre consciència de la necessitat de limitar aquests camps artificials. Ens farem un favor a nosaltres i a tots.

Glòria Vilalta i Grau
Enginyera Industrial i Professional de medicina de l’Hàbitat, Feng Shui i Benestar Personal

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s