El xumet no és tan dolent com sembla

dummy

Una imatge típica i graciosa de la infantesa és la d’un nadó xumant. Fins ara el seu ús s’ha relacionat amb l’aparició de malformacions bucodentals, amb un abandonament precoç de la lactància materna, l’aparició d’otitis mitjana, el manteniment de l’hàbit de succió digital i una disminució en la producció dels sons de la parla. És per això que els pediatres són més aviat contraris a l’abús del xumet. Però ara sabem que el xumet també té beneficis.

Investigadores de la Universitat Jaume I Desirée Mena i Jennifer Sánchez, de la Unitat Predepartamental d’Infermeria, ha realitzat una revisió de 1.897 articles científics sobre els efectes perjudicials i beneficiosos derivats de l’ús del xumet en nadons i lactants.
Han descobert efectes beneficiosos associats al seu ús. És un factor protector davant a la síndrome de mort sobtada del lactant durant la son i prevé l’aparició de sobrepès i obesitat en l’adolescència, el seu efecte analgèsic ajuda a superar situacions estressants i estimula el reflex de succió en situacions si es troba poc desenvolupat.

L’estudi, recomana l’ús del xumet en el cas que el nadó no hagi desenvolupat el reflex de succió nutritiva, ja que pot utilitzar-se per estimular-lo. També es recomana per calmar el nadó en situacions estressants o doloroses

Finalment, els investigadors de l’UJI assenyalen que l’estudi també ha permès detectar possibles futures línies d’investigació orientades a disposar d’una evidència forta sobre l’ús del xumet, la prevenció de la síndrome de mort sobtada del lactant i l’aparició d’otitis mitjana.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s