La ciència constata que cada cop som més ximples

L’augment d’hores que les noves generacions passen davant la pantalla enlloc de llegir un llibre podria ser la causa.

psicologia_ximple

Durant el segle XX, el coeficient intel·lectual de la població va incrementar tres punts a cada generació. Tot i que el segle XX va ser el segle de les guerres a Europa, també va ser, cap al final, el segle de la conquesta de les democràcies liberals i, amb elles, l’educació universal. Tot això va contribuir a augmentar progressiament la intel·ligència.
Alhora, els científics creuen que l’increment del coneixement també va ser conseqüència de la millor nutrició i la cura de la salut.

Però ara, investigadors de Noruega han arribat a la conclusió que la intel·ligència dels joves ha començat a caure almenys set punts per generació.

Tot comença l’any 1975

El descens va començar amb els nascuts el 1975, que van aconseguir l’edat adulta a principis dels anys noranta.

Segons els autors de l’estudi, el motiu no és una qüestió genètica, sinó que es deu a aspectes ambientals com determinats canvis en l’ensenyament o el sacrifici de l’hàbit de la lectura en favor dels ordinadors i les pantalles.

Per confirmar-ho els investigadors van realitzar unes proves a una sèrie de joves noruecs que havien de fer el Servei Militar Obligatori entre el 1970 i el 2009.

Els investigadors van trobar que les puntuacions disminuïen en una mitjana de set punts per generació. Els nascuts el 1991 van obtenir al voltant de cinc punts menys que els que van néixer el 1975, i tres punts menys que aquells nascuts el 1962.

Factors ambientals

A banda d’això, investigadors anteriors havien apuntat que les persones menys intel·ligents tenen més fills, de manera que es propaguen els seus gens menys favorables. No obstant això, els autors del nou estudi creuen que la causa no és genètica, sinó que el declivi es deu a factors relacionats amb l’entorn, l’ensenyament i la substitució de les pantalles pels llibres.

Segons aquest estudi, doncs, el coeficient intel·lectual dels joves i de les noves generacions està disminuint fins a límits realment preocupants.

Educació massa dirigida

El tipus d’educació que moltes vegada prioritza més la remuneració econòmica i el business a l’hora de formar als nous ciutadans en comptes de fer-los créixer intel·lectualment donant valor a la cultura i el coneixement, està donant aquests desastrosos resultats.

A més, l’augment d’hores que els joves passen jugant a videojocs o connectats a les xarxes socials és temps que no destinen a cultivar-se llegint llibres, per exemple..

*Marc Garcia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s