Tres noves estrelles Michelin per a Barcelona

guanyadors estrelles MIchelin 2

Com cada any per aquestes dates arriba el repartiment de noves estrelles Michelin als restaurants. Enguany hi ha dos grans guanyadors. D’una banda Jordi Cruz, xef de l’Àbac i líder espiritual, i alguna cosa més, de l’Angle, el restaurant de l’Hotel Cram de Barcelona que dirigia el xef abans d’incorporar-se a l’Àbac. És just atorgar-li una part del mèrit de les dues estrelles que ha guanyat l’Angle, dirigit ara per Albert Durà. El jurat ha destacat, a més, la capacitat de tots dos per marcar tendències i ha posat en valor el concepte que reivindiquen: alta cuina de consum quotidià.

L’altre gran guanyador és el Cenador de Amós i el seu xef, Jesús Sánchez, que es posen al capdavant de la llista després d’aconseguir la tercera estrella Michelin. En aquest cas el jurat ha destacat d’aquest restaurant, situat a Villaverde de Pontones, a Cantabria, la seva recerca incansable de l’emoció i els seus àpats per etapes.

Noves estrelles
La nova edició de la Guia Michelin destaca el creixement d’Andalusia, el País Valencià i les Illes Canàries. Mentrestant Barcelona es manté com una aposta gastronòmica segura. A banda de l’Angle, dos restaurants més guanyen estrelles. Són l’Aürt, situat al lobby de l’Hotel Hilton Diagonal Mar Barcelona i dirigit a la cuina pel xef Artur Martínez, i el sorprenent Cinc sentits, de Jordi Artal, al carrer Entença.

Molt a prop de Barcelona, a Salou, la Guia ha premiat la proposta de base narrativa i tocs teatrals que el xef Josep Moreno ha recreat al restaurant Deliranto.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s