Els docents de Secundària se senten poc valorats

Segons el Sindicat de Professors de Secundària més del 80% de professionals se senten poc valorats socialment.

stress at school

El professorat d’aquets país porta anys sotmès a fortes retallades que impedeixen als professionals de l’educació exercir la seva feina lliurament. Ells són els encarregats d’educar els nostres fills, però no sempre tenen les eines necessàries per fer-ho. Si a tot això li afegim la infravaloració social i governamental que pateixen, la situació en el món de l’ensenyament encara és més greu. Com a mínim aquest és el sentiment de la majoria de professionals del sector.

Poc valorats
Segons el Sindicat Professors de Secundària més del 80% cent dels docents catalans se senten mal valorats. Una dada que contrasta amb les d’altres estats de referència e educació, com ara Singapur o Finlàndia, països en què el sistema educatiu obté grans resultats amb uns docents molt satisfets del seu reconeixement social.

El sindicat ja fa temps que denuncia aquesta realitat però ara, a banda, assegura que no s’han fet millores des del Departament d’Ensenyament, i que el conseller Josep Bargalló ha alimentat encara més la frustració entre els docents amb suposades innovacions en el sistema educatiu que només han provocat més frustració i que, segons diuen des del sindicat de professors “no hi ha tingut guanys substancials”.

Un fet fonamental a Secundària, asseguren, ha estat la baixada de nivells en continguts i exigència des de fa dècades. Aquest fet condemna els alumnes a una baixa formació i a treballs poc qualificats. Dit en altres paraules, denuncien que es facilita l’aprovat fàcil i es presumeix d’una falsa qualitat formativa.

Si a això li sumem la retallada sistemàtica de sous, el malestar entre els docents encara és més gran.

Interrupcions
Els alumnes tampoc no ajuden, sovint, a millorar la situació dels professors. L’Estudi Internacional de l’Ensenyament i l’Aprenentatge Talis 2018 denuncia que el 45,1% del docents de Secundària espanyols perden temps a les classes per culpa de les interrupcions que han de fer a causa del mal comportament de l’alumnat. Un percentatge bastant superior a la resta dels països de la OCDE, el 28,7%.

D’altras banda el percentatge de professors que afirmen sentir-se ben preparats per fer front al comportament dels alumnes només arriba a un 35%.

En general, l’estudi diagnostica que a Espanya hi ha un seriós problema de manca de respecte i autoritat cap al professorat que, juntament amb els baixos salaris i la falta de recursos provoca una sensació de poca valoració entre els professors de secundària. Al final, tot suma en contra de l’educació dels alumnes.

La Torre De Barcelona

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s