Una campanya per evitar la soledat dels més grans

Amics de la Gent Gran ha engegat una campanya per acabar amb la soledat no desitjada de les persones grans aquest Nadal.

Amics de la Gent Gran

A Catalunya hi ha 780.500 persones vivint soles, de les quals un 42,8% tenen més de 65 anys, segons dades de l’Institut d’Estudis Catalans (IDESCAT). I això acaba de començar. Els experts apunten que la vida en soledat seguirà creixent com a resultat, entre altres factors, de l’augment de l’esperança de vida dels homes, d’un major nombre de ruptures de parella abans de la jubilació i que cada vegada més persones arriben a l’etapa de la vellesa sense parella.

Quan ets jove la soledat s’identifica amb avorriment i mal rotllo però durant la vellesa s’aguditza exponencialment i té un impacte dràstic sobre la salut física, mental i emocional de qui el pateix.

Actualment, la soledat afecta a més de 175.000 persones grans a Catalunya cada dia, però aquests dies es veurà agreujada per la nostàlgia i la tristor que suposa viure un Nadal en soledat, en contraposició a l’alegria dels carrers.

Per evitar-ho l’entitat Amics de la Gent Gran ha iniciat una campanya de Nadal per aconseguir donatius i per tirar endavant totes les accions que desenvolupa l’entitat durant tot l’any i que la gent gran pugui gaudir d’un Nadal en companyia. Les vies per col·laborar les trobareu al web de l’entitat.

Un Nadal molt especial
Els diners serviran per reforçar l’acció social de l’entitat durant els mesos de novembre i desembre. Concretament, es faran visites extres per entregar lots de Nadal a 1.600 persones grans de 13 comarques de Catalunya. També es faran activitats de socialització especials i una sèrie de Grans Dinars de Nadal, que tindran lloc entre el dijous 12 i el dissabte 21 de desembre.

Amics de la Gent Gran és una fundació de voluntariat que lluita des de 1987 contra la soledat i la marginació social de les persones gran, mitjançant l’acció de voluntàries i voluntaris que les acompanyen emocionalment cada setmana, així com a través de la sensibilització de la societat. Durant el passat 2018, ha donat suport a 1.758 persones grans gràcies a la tasca desinteressada de 1.901 persones voluntàries i l’ajuda de 3.813 persones sòcies i donants. Aquesta acció social es desenvolupa a 36 municipis arreu de Catalunya.

Cal destacar que aquest 2019 ha sortit a la llum la primera publicació de l’entitat feta des de l’Observatori de la Soledat. En l’estudi, titulat La soledat no té edat. Explorant vivències multigeneracionals, es presenta un recull les vivències i reflexions sobre la soledat no desitjada de ciutadans i ciutadanes de diferents grups d’edat, des de l’adolescència fins a la vellesa.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s