Els millors plats de Xató de tota Catalunya

ruta del xato

Elaborat amb escarola i peix dessalat: bacallà, tonyina i anxoves o seitons, i ben acompanyat per una salsa feta amb ametlles, avellanes, all, nyores, pa, vinagre, sal i oli d’oliva. Deliciós, oi? Sí, parlem del xató, una recepta molt mediterrània, típica de les comarques del Baix Penedès, l’Alt Penedès i el Garraf. És un plat tradicional català que ha aconseguit ser un dels més reconeguts de la nostra gastronomia.

La Ruta del Xató

Una gran aventura gastronòmica que segueix un fil conductor, els vins de la Do Penedès i el plat estrella únic al món, el saborós xató, plat que ningú no sap exactament com n’és, d’antic, ni on es va inventar. L’experiència va molt més enllà del bon menjar i del bon beure, ja que s’inclouen més de 200 propostes d’oci, cultura, natura, platja, enoturisme, espectacles, festivals, museus, senderisme, degustacions, escapades temàtiques, xatonades populars I altres activitats que et permetran gaudir-ne en parell, en família o amb amics.

Una selecció dels millors restaurants de la regió t’ofereixen el seu talent culinari. A més a més, per acabar d’animar-ho, s’estrena el Xató Tapa, un innovador itinerari gastronòmic per restaurants, però sobretot bars, la qual et permetrà assaborir tota la creativitat del xató en forma de tapa.

Escapa’t a Calafell, el Vendrell, Sitges, Vilafranca del Penedès o Vilanova i la Geltrú i comença a viure l’experiència de la Ruta del Xató!

Trobareu tota la informació a www.rutadelxato.com

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s