El Triangle Inclusiu, un dels millors projectes educatius de 2019

La ‘Xarxa Espanyola d’Aprenentatge-Servei’ ha premiat el Centre de Sarrià pel projecte educatiu i comunitari Triangle Inclusiu.

FOTO_TRIANGLE-INCLUSIU

El jurat dels premis estatals d’Aprenentatge-Servei, organitzats per Educo, Edebé i la Xarxa Espanyola d’Aprenentatge-Servei, ha situat com una de les 30 millors iniciatives de 2019 el projecte Triangle Inclusiu, del Centre i Teatre de Sarrià, amb la col·laboració d’altres empreses i entitats.

En el procés d’avaluació han participat 68 persones expertes de tot l’Estat, que han quedat “entusiasmades amb el projecte per la seva qualitat educativa i el seu impacte social i comunitari”, segons ha destacat Javier Torregrosa, President de la Xarxa d’Aprenentatge-Servei.

El Triangle Inclusiu, que enguany arriba a la seva 5ª edició, és un projecte que s’articula amb la voluntat de crear sinèrgies entre diferents col·lectius del barri de Sarrià mitjançant la creació d’una obra de teatre conjunta. Col·lectius que, per les seves diferències psicosocials, difícilment comparteixen espais.

Tanmateix, l’iniciativa pretén que es reflexioni sobre els temes “que ens inquieten i ens defineixen”, tal i com explica la Marta Fontanet, coordinadora del projecte. “Arribem a l’escena des de diferents orígens: les talleristes, els alumnes, i els integrants del col·lectiu en risc d’exclusió social. Dalt de l’escenari ens confonem per a ser persones que s’ajuden i aprenen.

A fora, de públic, tothom hi és convidat. A partir de la mostra del nostre excercici de creació, engeguem un debat comunitari. Compartim experiències i eixamplem consciències. Posem el nostre petit gra de sorra per construir una comunitat més acollidora”.

*Sandra Rodríguez

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s