10 motius per avançar les compres de Nadal

 1. Et sortirà més barat
  A mida que augmenta la demanda de productes augmenta el preu. Ho veiem cada dia a la borsa i també passa als mercats i a les botigues. Si avanceu les compres estalviareu diners en gairebé totes les compres de Nadal però especialment en el menjar. Tingueu que en compte que la majoria de productes frescos conserven les propietats després de congelar-los.
 2. Mantindràs la calma
  Això d’esperar als últims dies per comprar acaba per alterar-nos el sistema nerviós. Arriba el dia 23 de desembre, no tenim res comprat encara i llavors hem de córrer amunt i avall buscant impossibles. L’alternativa passa per anar fent les compres de mica en mica i arribar als últims dies més relaxat. Les festes nadalenques ja són prou estressants com per arribar tensos al dia de Nadal.
 3. Reduiràs el pressupost
  Molts opinen que si comencem a comprar abans acabarem gastant més diners. Potser sí, però no sempre és veritat. Us aconsellem que seguiu el mateix protocol que quan aneu de compres: elaboreu una llista de la compra amb tots els ítems i, amb tranquil·litat, aneu tatxant-los a mida que els tingueu. Saber del cert què busques és una bona manera d’evitar compres compulsives.
 4. Fem-ho divertit
  No us enganyeu. Acabareu comprant un munt de coses d’aquí a finals d’any. Un cop assumit aquest fet podem fer dues coses: prendre’ns-ho com un viacrucis i arrossegar-nos per les botigues o bé podem convertir-ho en una distracció i gaudir de les compres mentre fem un passeig agradable pel barri.
 5. Trobareu el regal perfecte
  Un altre autoengany, molt habitual, és pensar que al final ens arribarà la inspiració. Si comenceu a pensar ara en els regals, sense esperar que aparegui cap musa, segur que trobareu alternatives molt més adequades per a cada persona, i per a la vostra butxaca.
 6. Estareu més amples
  Sempre parlem de la importància de mirar i remirar, de consultar els botiguers i abans de treure la cartera. Però tot això només es pot fer si comprem en temporada baixa, és a dir, quan les botigues no estan atapeïdes de clients com passa en els dies previs a les festes de Nadal.
 7. Pots planificar
  Escalonar les compres ens permet evitar ensurts d’última hora al banc o que la targeta de crèdit tregui fum. És una manera de repartir el pressupost de Nadal entre diversos mesos. I és una manera de racionar l’ús de crèdit, la principal causa de depressió a primers d’any.
 8. Pots comparar amb tranquil·litat
  Els que saben comprar van seguint les ofertes i els productes en temporada baixa. Prendre’s les compres de Nadal amb temps ens permet estar més atents a les ofertes i disposar de més temps per comparar els preus dels mateixos productes en diferents comerços. Tot això ens ocupa força temps per això no podem fer-ho el dia 24 i acabem pagant més del que deuríem.
 9. Més possibilitats d’encertar
  Com a conseqüència de totes les altres raons avançar les compres de Nadal ens permet comprar el regal ideal, al millor preu i en les millors condicions. O sigui que tenim molts més possibilitats d’encertar en tot plegat. En definitiva, doncs, comprar amb antelació ens permet gaudir més de les festes i dels moments familiars.
 10. Una mica de materialisme no fa mal
  No volem ser materialistes però tampoc no hem de caure en una falsa innocència. Què seria del Nadal sense compres ni regals? Podem debatre durant hores però ben segur que a molta gent, a hores d’ara, no els compensaria. O sigui que hem de reconèixer, per molt puristes que siguem, que comprar i regalar és tant tradicional com col·locar garlandes per tota la casa.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s