EL CAP Adrià ofereix assessorament sobre diabetis

cap-adric3a0-014

El Dia Mundial de la Diabetis va néixer el 1991 per augmentar la conscienciació global sobre la diabetis. Se celebra el 14 de novembre. Es va escollir aquesta data sent l’aniversari de Frederick Banting que, juntament amb Charles Best, va concebre la idea que els conduiria al descobriment de la insulina, l’octubre de 1921.

Aquest dia milions de pacients, nens i professionals de més de 160 països particpen en nombrosos actes organitzats per la Federació Internacional de Diabetis i altres organitzacions vinculades amb la diabetis, així com professionals sanitaris i autoritats sanitàries. La Societat Espanyola de Diabetis o l’Associació Catalana de la Diabetis és membre de la Federació Internacional de Diabetis.

Diabetis i família

Més de 425 milions de persones viuen actualment amb diabetis. El tipus 2 el més habitual. L’activitat física regular, una bona alimentació i hàbits de vida saludables poden prevenir aquest tipus de diabetis, i les famílies poden marcar la diferència a l’hora de modificar certs hàbits de risc. És igualment important per als que pateixin diabetis tipus 1. Un objectiu important del Dia Mundial és precisament promoure el paper de la família en la gestió, cura, prevenció i educació de la diabetis.

L’aparició de la diabetis en la família crea una situació nova i inesperada, la càrrega emocional d’una malaltia que “no es cura” i que requereix tractament per a la resta de la vida. A més exigeix canvis en l’estil de vida: alimentació i exercici, principalment.

Per aquesta raó es considera una malaltia que afecta no només a qui la pateix, sinó també a la família. Cal que tant la persona que viu amb diabetis com els seus familiars sàpiguen que és la diabetis, què la produeix, les complicacions i el seu tractament.
Coses que cal saber

El més important és conèixer els símptomes de nivells alts i baixos de sucre. Si hi ha alteracions cal descobrir les causes i detectar una possible diabetis. És important saber que hi ha situacions que augmenten el risc de desenvolupar la malaltia.

En general, el tractament es basa en quatre pilars: una alimentació saludable, activitat física, tractament farmacològic, i molta educació.

Durant tot el dia el CAP Adrià (Vallmajor, 34) es duran a terme activitats relacionades amb la Prevenció/ Detecció / Tractament / el rol de la familia….

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s