La tarifa de l’aigua baixarà a partir de gener de 2020

aixeta

L’Area Metropolitana de Barcelona ha aprovat una rebaixa d’un 4,5% en el preu de l’aigua, que entrarà en vigor l’1 de gener de 2020. Un bon regal per al nou any.

La rebaixa s’ha aconseguit reduint la despesa formulada per l’empresa en diferents partides, com ara l’energia elèctrica, les assessories, els treballs de manteniment per a tercers i les partides de publicitat.

Es tracta de la baixada de tarifa més gran de la història i sumada a les successives rebaixes produïdes en els últims anys fa que el descompte hagi arribat en dos mandats fins a un 9%. Evidentment és un gol que s’apunta l’alcaldessa i els gestors de l’Àrea Metropolitana.

A efectes pràctics la ciutadania pagarà el 2020 aproximadament 32 milions d’euros menys del que haurien de pagar si no haguessin corregit els excessos tarifaris des del 2015, i si tenim en compte l’IPC acumulat des de 2015 l’estalvi ciutadà serà de 51,5 milions d’euros l’any 2020.

Barcelona i rodalies
La mesura afectarà a Barcelona i a la majoria de municipis de l’Àrea Metropolitana: Badalona, Begues, Castelldefels, Cerdanyola del Vallès, Cornellà, Esplugues, Gavà, L’Hospitalet, Montcada i Reixac, Montgat, Pallejà, el Papiol, Sant Adrià de Besòs, Sant Boi, Sant Climent, Sant Feliu, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Santa Coloma de Cervelló, Santa Coloma de Gramenet, Torrelles i Viladecans.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s