10 consells perquè els nens facin els deures sense dicussions

Consells pràctics per ajudar la canalla, i els pares, a evitar drames i discussions familiars.

Angry and tired schoolgirl studying

Diferents estudis demostren que quan els pares s’involucren en les tasques escolars dels seus fills, aquests obtenen millors resultats. Una manera d’ajudar-los és donant-los un cop de mà amb els deures. Això repercutirà positivament tant en el seu progrés escolar com en la seva autoestima.

Un aspecte clau a tenir és esbrinar si els deures són apropiats; el grau de dificultat i exigència hauran de ser coherents amb el nivell d’escolarització del nen.

10 consells

  1. Mantingues el contacte amb els professors per estar al corrent de la quantitat i qualitat dels deures que els nens han de fer. Pregunta i interessa’t.
  2. Planifica un horari incloent tant l’hora d’inici com la de finalització. La majoria de nens necessiten temps per relaxar-se just després d’acabar les classes i abans de posar-se a fer els deures. Per contra, fer-los prop de l’hora d’anar a dormir pot ser contraproduent degut al cansament acumulat al llarg del dia. Els divendres solen ser els millors dies per fer els deures de cap de setmana: els coneixements apresos encara estan frescos i s’eviten els moments de “pànic”.
  3. Aconsella al teu fill dividir els deures segons els que poden fer per sí sols i amb els que necessitaran ajuda. Només cal que els ajudeu en aquelles tasques que no pot fer per ell mateix, sinó no aconseguirem que guanyin sentit de la responsabilitat i independència.
  4. Deixa per després dels deures les activitats d’oci com veure la televisió, jugar, etc.
  5. Prepara un lloc d’estudi en bones condicions amb llum adequada i amb el mínim de distraccions. Si el teu fill diu que es concentra millor amb soroll de fons, amb música per exemple, proporciona-li aquest suport. També ha de tenir a la seva disposició material d’estudi com ara diccionaris, paper, bolígrafs…
  6. No dubtis en lloar la voluntat del nen de fer els deures i, sobretot, elogia’l pels seus progressos.
  7. Estigues disponible quan el teu fill està fent els deures, per tal de que puguis ajudar-lo si té algun dubte. Però no quedis a la mateixa habitació, per no distreure’l.
  8. Revisa els deures un cop hagi acabat. No el corregeixis a no ser que ho hagis acordat prèviament amb el professor. Tingueu en compte que els mestres han d’observar els errors que comet el nen.
  9. Els grups d’estudi són una bona estratègia. El teu fill es pot beneficiar d’estudiar amb un o més companys. No obstant, cal comprovar que realment estan fent els deures i no jugant o distraient-se.
  10. Permet-li anar al lavabo, fer breus descansos, berenar, etc. Però insisteix en que acabi els deures.

Font: Greatschools i Hospital Faros Sant Joan de Déu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s