El secret gastronòmic més ben guardat

Restaurant-449952_1920

A l’alta cuina ja no li serveix únicament la creativitat o intuïció dels xefs més aclamats, segons el projecte internacional The Meal Experience. A més de tenir un disseny atractiu, la personalitat dels comensals, i si aquests acudeixen acompanyats a l’experiència gastronòmica, serà crucial en la valoració dels plats i en el record posterior. Es a dir, si un comensal és més complaent, simpàtic, agradable o menja en companyia tendirà a guardar un millor record el restaurant.

El projecte té com a objectiu estudiar els factors que determinen la satisfacció i el record dels comensals en una experiència gastronòmica d’alta cuina. Entre els resultats més rellevants trobem que l’alta gastronomia hauria de considerar tant les característiques del plat com l’actitud del comensal cap a ells i la seva personalitat. Menjar i beure al voltant d’una taula és un acte social on es comparteixen preferències, per això les valoracions entre els que van menjar en una mateixa taula van ser més homogènies.

Els primers passos de The Meal Experience van ser un test de personalitat i creativitat, seguit de vint sessions de tres hores de duració on es va sol·licitar a les persones de cada taula valorar 23 plats en una escala de l’1 al 10. També es van analitzar les expressions facials durant la degustació del menú per tal d’identificar el tipus d’emoció que es produïa a cada plat. Finalment, realitzaven un qüestionari per mesurar aspectes com l’interès, l’atenció o la satisfacció.

La Torre de Barcelona

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s