Mengem més peix, però de supermercat

Les famílies consumeixen més peix però el compren als supermercats, tot i que valoren més les peixateries.

fish-market-800015_1920

Els metges ens recomanen substituir la carn pel peix i sembla que els consumidors comencen a fer cas. Això sí, el comprem als supermercats i congelat o mig preparat. És una conseqüència del ritme de vida que portem. Són dades d’un recent estudi encarregat per Mercabarna i AECOC.

Un 64% dels enquestats afirma que menja peix uns dos cops per setmana, i que ha augmentat el consum. Sobretot d’espècies com el lluç, el salmó o el bacallà. L’informe indica que hi ha certa preferència pel peix com a aportació proteica a la seva dieta. En aquest sentit, el 28% dels usuaris han reduït el seu consum de carn en els últims anys i el 16% admeten haver optat pel peix com a alternativa als productes carnis.

Peix de supermercat

Les peixateries tradicionals es mantenen com als canals més ben valorats. La peixateria a peu de carrer i la peixateria dins del mercat detallista són els formats amb millors índexs de satisfacció entre els compradors. Tot i això, el supermercat ha esdevingut el canal prioritari per al 65% dels usuaris, envers un 32% que ho segueix fent al canal tradicional (peixateries a peu de carrer i mercats municipals), i només un 3%  opta per la compra online. L’informe indica que el transvasament de clients s’ha accelerat en els últims 3 anys.

Els motius d’aquest canvi d’hàbits tenen a veure amb el ritme de vida dels consumidors. El 59% dels enquestats consideren que tenen un dia a dia molt atrafegat i justifiquen el canvi per la conveniència de realitzar totes les seves compres al mateix establiment (52%), per preu (35%), per la proximitat (32%) i per l’amplitud d’horaris (28%). Els usuaris reclamen certes millores a les peixateries tradicionals, com ampliar els seus horaris (32%), netejar el peix segons les seves necessitats (23%) i acceptar encàrrecs telefònics o online (17%).

Fresc, però congelat

L’informe revela que el producte fresc segueix manant en el sector. El 82% dels consumidors han comprat peix fresc en l’últim mes. No obstant això, el 76% opta per congelar-lo, alguns per garantir que el producte està en perfectes condicions en el moment del consum, però la majoria (40%) com a mesura preventiva contra l’anisakis. La tendència a congelar el producte fresc també s’explica pel fet que només el 47% dels compradors consumeixen el peix el mateix dia de la compra, per un 34% que ho fa l’endemà i un 20% que espera a dies posteriors.

D’altra banda, augmenta la demanda de productes preparats i llestos per al seu consum. Mostra d’això és el creixement en el consum de sushi, que s’imposa com a tendència de compra als supermercats. El 45% dels enquestats assegura menjar sushi a casa un mínim d’un cop al mes. El 44% ho compren al supermercat, mentre que el 38% ho fan a l’hipermercat, davant d’un 31% que opta pel take away o opcions delivery i només un 10% que consumeixen en botigues de barri.

Per a l’elaboració d’aquest informe s’han efectuat un total de 1.002 enquestes a homes i dones espanyols, compradors i consumidors de peix i/o marisc, d’entre 20 i 70 anys.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s