Quant hauria de pagar un turista per visitar Barcelona?

City life

A proposta d’ERC el ple de l’Ajuntament ha aprovat augmentar fins a 4 euros l’impost als turistes que visiten Barcelona, l’anomenada taxa turística. Actualment cada turista que pernocta a la ciutat o que desembarca d’un creuer paga fins a 2,25 euros, per contribuir a sufragar les despeses de la seva estada. Això sí, la mesura no serà efectiva fins que la Generalitat modifiqui la llei d’estades turístiques i adapti la modificació aprovada per l’Ajuntament. Tenint en compte que l’acord l’han aprovat ERC, JxCat, Barcelona en Comú i el PSC no hauria d’haver-hi cap problema per canviar la llei, oi?

La taxa turística s’aplica progressivament en funció de la circumstància de cada turista. A Barcelona, concretament, hi ha tres trams: 0,65 euros, 1,10 o bé 2,25. La tarifa més cara es paga per dormir en hotels de cinc estrelles, en càmpings de luxe o bé en habitatges d’ús turístic. Els creueristes que desembarquen a la ciutat i s’hi estan més de dotze hores també paguen aquesta quantitat.

La nova proposta manté la progressivitat en funció de l’establiment i planteja també diferències en funció de la zona de Barcelona on es pernocti o en quina època arribi el turista. També reclama que Barcelona recapti el 100% de la taxa.

Segons els càlculs inicials s’ingressaran uns 100 milions d’euros que es destinaran precisament a sufragar les despeses que generen els turistes. Aquests diners també han de servir per millorar els barris afectats per la massificació turística. Òbviament, els hotelers han posat el crit al cel, es clar.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s