5 extraescolars que són tendència

Seguim amb les tendències escolars. Avui parlem de cinc extraescolars que són tendència, per bones raons.

Ballet

El ballet requereix molta concentració a nivell psíquic, i flexibilitat, coordinació i ritme musical a nivell físic. A més d’art, és un exercici que compta amb múltiples i positius beneficis. El ball estimula la circulació sanguínia i el sistema respiratori, contribueix a corregir males postures, ajuda a guanyar elasticitat, exercita la coordinació, l’agilitat de moviments i l’equilibri, col·labora en el desenvolupament muscular i la forma de la columna, ajuda al desenvolupament de la psicomotricitat, a l’agilitat i coordinació dels moviments, permet millorar l’equilibri i els reflexos, pot ajudar a corregir problemes com el ‘peu pla’, desenvolupa l’expressió corporal, l’oïda i la memòria.

Arts Marcials 

Al contrari dels que molts pensen, no s’ensenya a barallar-se sinó a defensar-se, i a sentir-se segur. Es treballa l’autoestima i la confiança a parts iguals, això a banda dels beneficis físics: flexibilitat i coordinació. Els valors més presents en les arts marcials són: integritat, respecte, confiança i perseverança.

 

 

Escacs

Algú no coneix aquest joc d’estratègia? Diuen que és el pare dels jocs de rol. Practicar-lo té multitud de beneficis: eleva el quocient intel·lectual, exercita tots dos hemisferis cerebrals, millora la creativitat i la lògica, potencia la memòria i ajuda a resoldre problemes.

Fisica

La física és una de les ciències més antigues i elementals.
És la ciència natural que estudia els components fonamentals de l’univers, l’energia, la matèria, l’espai-temps i les interaccions fonamentals. La física és una ciència bàsica estretament vinculada amb les matemàtiques

Piano

Una dels principals avantatges de tocar el piano és que estimula la coordinació i les capacitats visuals i motores. A mig camí entre els beneficis físics i els intel·lectuals, el piano enforteix les connexions neuronals en el cervell, promou la capacitat de concentració i atenció i enforteix la memòria. A nivell intel·lectual sembla que existeix una relació entre tocar el piano i obtenir millors qualificacions escolars. Això pot deure’s al fet que el piano estimula la capacitat d’aprenentatge i ajuda a desenvolupar certes destreses tan dispars com els càlculs matemàtics o la comunicació verbal.

Claudia Mariné
@kristalglovetroter
Agraïments a Bonasport i Estudio 13 per les fotografies.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s