El supermercat més barat és a l’Eixample

A Barcelona hi ha una diferència de fins a 1.000 euros tot depenent de l’autoservei on comprem.

allef-vinicius-U3rUX-UtmTQ-unsplash

L’estalvi és la mare dels ous perquè quadrin els pressupostos familiars. Per això us serà molt útil saber quins són els supermercats més barats de Barcelona. Ho sabem gràcies a un informe de l’Organització de Consumidors Units, l’OCU, que ha elaborat una llista de productes bàsics i ha comparat quant costaria adquirir-la en cadascun dels autoserveis. L’objectiu: descobrir les grans diferències que hi ha. A Barcelona, per exemple, hi ha una diferència de fins a 1.063 euros tot depenent del supermercat que triem. Això sí, comprar més barat sovint exigeix canviar de barri.

Més compres
Segons l’Instituto Nacional de Estadística les llars espanyoles van gastar 29.871 euros de mitjana el 2018. Això suposa un 2,3% més que l’any anterior. I és el quart any consecutiu que les famílies augmenten el pressupost. Ara bé, encara seguim lluny del pressupost que teníem al 2008, que era de 32.000 euros.

La cadena més barata
Ja fa anys que Alcampo i Mercadona mantenen una lluita per esdevenir la cadena més assequible. Els valencians continuen guanyant la partida però perden pistonada. Dels catorze establiments més barats d’Espanya deu ja són propietat d’Alcampo.Consum es manté en bona posició, Bon preu guanya enters. Carrefour es descavalca amb una apujada de preus generalitzada durant el 2018.

Pujades i baixades
Al 2018 les cebes han pujat un 44%, les patates gairebé un 30% i el conill un 11%. També han pujat per sobre de l’IPC els preus del peix espasa i dels rotllos de paper de cuina de doble capa.

Quant als productes que han baixat de preu, destaca el llucet, les pomes golden, els kiwis, els maduixots, els carbassons i, el que més, l’oli d’oliva suau, que és un 27,5% més barat.

L’Eixample
L’OCU ha elaborat un informe prou exhaustiu però aquí no tenim més remei que simplificar una mica i oferir-vos una llista dels supermercats més barats on aconseguir una cistella de la compra bàsica segons el seu estudi.

Val a dir que el supermercat més barat de la ciutat és a l’Eixample de Barcelona. I és un Alcampo.

  • Alcampo (Av. Diagonal, 15)
  • Consum (Av. Roma, 32)
  • Mercadona (Consell de Cent, 366)
  • Mercadona (València, 531-533)
  • Consum (Villarroel, 15)
  • Dia Market (Rocafort, 244)
  • Dia & Go (Comte Urgell, 71)
  • Bonpreu (Provença, 335)
  • Dia & Go (París, 120)

Els més barats
A banda de l’Alcampo de Diagonal, i del Consum de l’Avinguda Roma, la resta dels supermercats més barats de la ciutat són lluny. El segon de la llista OCU és el Consum de Berruguete, 106, a la Vall d’Hebron. El tercer és per al Mercadona del carrer Aneto, 16, a Nou Barris, un districte que acumula uns quants dels més assequibles.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s