El Romea, Ramblista d’Honor

teatre-romea-barcelona-historia

El Teatre Romea ha estat distingit amb un dels guardons “Ramblista d’Honor” amb el qual l’associació Amics de la Rambla vol reconèixer les persones, entitats, institucions o empreses que contribueixen amb la seva activitat i esforç a millorar, divulgar o promoure el prestigi de la Rambla i de la ciutat de Barcelona.

El Romea és el teatre més antic en funcionament de Barcelona, juntament amb el Gran Teatre del Liceu. Nascut per iniciativa privada el 1863, va acollir el Centre Dramàtic de la Generalitat des del 1981 fins a la creació del Teatre Nacional de Catalunya. Sota la gestió del Grup Focus des de 1999, ha esdevingut un centre de producció i exhibició teatral reconegut a nivell nacional i mundial amb muntatges que s’han representat per tot l’Estat, Europa i Amèrica Llatina.

Anteriorment, el Teatre Romea ha rebut reconeixements com el premi a la Millor Programació de Teatre d’Espanya,de la Feria Internacional de Teatro de Huesca el 2005; el premi Max de les Arts Escèniques com a Millor Empresari o Productor Teatral, l’any 2007; la Medalla d’Or al Mèrit Cultural de l’Ajuntament de Barcelona l’any 2014, i la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya, l’any 2015.

Enguany, juntament amb el Romea han estat escollits “Ramblistes d’Honor” el president del patronat de la Fundació Gran Teatre del Liceu, Salvador Alemany i l’escriptor Arturo San Agustín.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s