L’Avinguda Pearson és la zona premium de Barcelona

Els preus de compra de pisos a la ciutat de Barcelona i a la seva àrea d’influència van a l’alça any rere any. L’avinguda Pearson va ser la zona més cara de Barcelona per comprar un habitatge l’any passat, amb un preu mitjà de 10.490 euros per metre quadrat, un 50% superior al de les torres de Diagonal Mar (7.000 euros) i al Turó Park (6.990 euros).

Juntament amb aquestes dues zones, la dreta de l’Eixample registra un preu mitjà de 5.650 euros, encara que en la seva ubicació més exclusiva, el passeig de Gràcia, els preus arriben als 11.760 euros / metre quadrat.

Després vénen els dels punts més bohemis: Gràcia, que al centre de l’antiga Vila registra uns preus mitjans de 5.170 euros per metre quadrat i el Born, a Ciutat Vella, amb un preu mitjà de 5.000 euros.

Baixen els preus de luxe
Tot i això, el preu de l’habitatge de luxe va baixar lleugerament l’any passat a Barcelona, ​​al voltant del 3% pel descens de les vendes a estrangers i es preveu 
que aquest any es mantingui aquesta tendència a la ciutat, mentre es registraran pujades de preus de més del 10% a l’àrea metropolitana.
D’altra banda, els preus van baixar especialment a Ciutat Vella, on a les zones més cares han arribat a baixar el 15% en confluir a més amb la inquietud per la seguretat del barri.

Els compradors locals, però, estan augmentant les compres en aquesta zona per invertir, perquè saben que els problemes només són conjunturals.

A més, per a aquest any, esperen que el preu de l’habitatge a Barcelona registri un lleuger descens en les zones més premium, en un context en el qual pot produir-se un menor nombre de transaccions.

Els experts financers asseguren, però, que la ciutat veurà en poc temps un retorn massiu d’inversors estrangers atrets per les condicions favorables per als negocis, el clima i la qualitat de vida de la ciutat.

Baix Llobregat
Fora de Barcelona les compres d’habitatge més importants es concentren al Baix Llobregat i al Vallès: a la primera la major part dels clients són nacionals (95%) mentre que a Sant Cugat el 25% són clients internacionals, i s’ha situat ja entre les ciutats amb el preu del metre quadrat més alt d’Espanya..

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s