Els aliments per a nadons tenen massa sucre

baby-2423896_1920

L’Organització Mundial de la Salut recomana que els nens han de ser alletats, exclusivament, durant els primers sis mesos de vida. De fet, el seu guia mundial de 2016 per posar fi a la promoció inadequada d’aliments per a lactants i nens petits estableix explícitament que els aliments complementaris no han de ser anunciats per als lactants menors de sis mesos.

Aliments adequats
La directora regional de l’OMS per Europa assegura que una bona nutrició durant la infància segueix sent fonamental per a garantir el creixement i el desenvolupament òptim dels infants, així com per obtenir millors resultats sanitaris en etapes posteriors de la vida, inclosa la prevenció de sobrepès, obesitat i malalties no transmissibles relacionades amb la dieta.

Per altra banda, la institució sanitària ha elaborat un projecte de Model de Perfil Nutricional (MNP) per a nens de 6 a 36 mesos per tal d’orientar les decisions sobre quins aliments són inadequats per a la seva promoció en aquest grup d’edat.

Més sucre del compte
Tot i que els aliments com les fruites i verdures que contenen sucres de forma natural són apropiats per als lactants i els nens petits, l’elevat nivell de sucres lliures en els productes comercials en puré també és motiu de preocupació.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s