Passes sis mesos de la teva vida buscant coses perdudes

08_STORAGE_IKEA

Un estudi revela quant de temps dediquem a buscar objectes perduts a casa, i suma un total de gairebé 5.000 hores.

La meitat dels espanyols perdem objectes almenys un cop per setmana, i triguem entre 1 i 10 minuts de mitjana en trobar-los. La meitat, reconeixen haver patit estrès o ansietat, i els altres reconeixen haver discutit amb un familiar per la pèrdua de l’objecte. Són dades d’un estudi encarregat per Ikea a l’empresa Sigma 2 amb l’objectiu d’analitzar del comportament dels espanyols respecte a l’ordre a casa i el temps que invertim buscant objectes perduts.

Amb les dades, el prestigiós matemàtic Eduardo Sáenz de Cabezón ha creat una fórmula única que serveix per calcular el temps quant de temps dediquem a buscar coses a casa.

Som endreçats?
Segons l’estudi dediquem quasi 5.000 hores de la nostra vida a cercar objectes perduts. Una mitjana de sis mesos i mig vitals. Un temps valuós que podríem dedicar a altres activitats. Podríem afegir-les a les 46.000 hores de mitjane en activitats d’oci, per exemple.

Els més perduts
Segons el matemàtic, els objectes que més perdem són: bolígrafs, ulleres, mòbil i les claus. Respecte a peces de roba perdudes, les més comunes són samarretes, dessuadores, mitjons i roba interior. Les claus i el telèfon, són els objectes que més estrès provoquen. La meitat dels enquestats reconeix haver discutit amb algun familiar per la pèrdua d’un objecte.

Els més ordenats
Existeixen dos grups ben diferenciats. Els més ordenats, són els més grans de 65 anys, amb cases de més de 120 m², o habitatges sense fills. D’altra banda, els menys ordenats, solen ser menors de 55 anys, amb cases de menys de 90 m² i amb fills menors de 6 anys.

Barreres insalvables
Hi ha tres motius principals que ens impedeixen mantenr l’ordre. Per una banda, la falta de temps que provoca el nostre treball diari. Però també existeix gent que decideix invertir el seu temps en una altra cosa més profitosa que recollir i per últim, l’acumulació de molts objectes en un espai reduït o limitat.

Males actituds
El 40% no és capaç de fer-se el llit al matí, sobretot els menors de 34 anys. El 33% acumula roba bruta durant dies, sobretot entre els 25 i 34 anys. El 40% pot descansar tranquil·lament encara que vegi coses tirades.
El 87% guarda coses que no utilitza per qüestions sentimentals, el 84% per si algun dia les necessita, i el 60% no saben com desfer-se de tot el que han guardat.

Qui endreça a casa?
En el 57% dels casos les tasques no són compartides i són assumides per les dones. El 31% recull entre setmana i el 25% els caps de setmana.

*Alex González Pueo

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s