Els antivacunes prosperen als països rics

vacunes

La desconfiança de moltes famílies a l’hora de vacunar als fills és més viva que mai. Segons assegura un estudi sobre actituds cap a la salut i la ciència que s’ha presentat darrerament a Londres, 8 de cada 10 ciutadans del planeta consideren segures i eficients les vacunes.

No obstant això, l’estudi ha comprovat com en els països amb rendes més altes, l’índex de vacunació disminueix notablement. A l’Europa Occidental, només el 59% de la població confia en les vacunes, i a França és el país on més es desconfia d’aquesta iniciativa. Concretament, un terç dels seus ciutadans opina que no són segures i un 10% no creu que siguin importants pels infants. A més, un terç dels ciutadans europeus opina que les vacunes no són segures i un 10% no creu que siguin importants per als nens. El sondeig també detecta que el 92% dels pares de tot el món asseguren haver vacunat els seus fills i un 92% de les persones consideren important que els nens estiguin immunitzats.

Mentrestant, un 72% dels nord-americans i un 73% dels europeus estan convençuts de la utilitat i la seguretat de les vacunes. Si mirem la població mundial: el 79% les considera segures, i el 84%, efectives.

El document conclou que la confiança en la vacunació tendeix a anar lligada a la fe en els científics i els professionals mèdics. A banda d’això, l’enquesta demostra que les creences de les persones sobre la ciència estan profundament vinculades a la seva cultura, context i procedència.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s