Quantes coses sap Google sobre nosaltres?

El buscador emmagatzema totes les ubicacions dels nostres dispositius, els contactes i fins i tot les coses que diem.

No és cap secret. El gegant d’Internet ho sap tot de la nostra vida, i ho guarda a la seva base de dades. I nosaltres ho permetem. Des del moment en què donem d’alta un compte de Google comença el nostre show de Truman particular.

La qüestió és que sense adonar-nos, anem afegint al compte de correu serveis que proporcionen a Google dades sobre on vivim, amb qui treballem, quin transport fem servir o quins són els nostres gustos. La companyia al·lega que tota aquesta informació li serveix per facilitar cerques més ràpides i recomanacions més adequades. Allò que se’n diu intel·ligència artificial. Però és evident que obté rendiment econòmic en el mercat del comerç amb dades.

Google sap on ets
Per començar, el buscador sap la nostra localització exacta, a qualsevol hora. Tant se val si el nostre mòbil és Android o Iphone, el dispositiu envia la localització constantment. Podeu comprovar-ho si obriu l’aplicació Google Maps i seleccioneu la Cronologia.

El més esgarrifós és que registra i emmagatzema als seus servidors totes les dades que pot: això inclou fotos, vídeos, les aplicacions que obrim o el temps que dediquem a revisar imatges. A més, Google Fotos guarda les fotos i vídeos que enregistrem. Òbviament, també conserva la informació sobre contactes, calendari, música i dades de manteniment, entre altres.

El mòbil ens escolta
És molt divertit parlar amb Siri, o interactuar amb els nostres dispositius per mitjà de la veu. Però el usuaris haurien de saber que, quan ho fem, estem donant permís perquè aquests dispositius ens escoltin a tot hora. No només prenen nota de les nostres preguntes. També escolten les nostres converses privades.

Ara bé, l’escolta no té finalitats policials, de moment, sinó comercials. Si l’assistent de veu ens sent parlar sobre unes vacances a Turquia, ben aviat rebrem per algun canal publicitat sobre ofertes de viatge, per exemple.

Ho consentim
Tota aquesta informació la cedim inconscientment, per comoditat. Cada cop que descartem llegir la lletra petita de les apps que ens descarreguem estem consentint que Google ens monitoritzi.

Per evitar-ho cal filar prim i revocar els permisos que li hem donat. Afortunadament comptem amb unes quantes eines per mesurar fins on arriba el desastre.
L’app My Activity permet comprovar fins a quin punt Google ha monitoritzat la nostra vida. Si feu servir correu de la companyia i naveguem amb el Chrome, és probable que sàpiga més sobre vosaltres que vosaltres mateixos.
Si voleu examinar-ho amb calma podeu descarregar-vos tota la informació dels servidors a través de la web takeout.google.com i seguir els passos que s’hi descriuen. Si només voleu fer-hi una ullada podeu anar a myaccount.google.com.
Perquè Google no registri tot el que feu, cal accediu a la configuració del compte i reviseu els “Controls de l’activitat del teu compte”. Esteu avisats.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s