El sushi de salmó no és japonès

El que ara ens sembla una tradició, en realitat és fruit d’un acord relativament recent. Parlem de la combinació de salmó amb sushi, que no va ser creada fins l’any 1985 i que la invenció no és d’origen japonès sinó noruec.

Durant els anys 70 una delegació noruega, amb l’objectiu d’ampliar el mercat, buscava nous països on realitzar exportacions. Va ser a Thor Listau, membre del comitè de pesca de Noruega, qui va començar a investigar el mercat japonès, motiu pel qual el salmó ha esdevingut gairebé insubstituïble a l’hora de consumir sushi.

En aquells moments Noruega ja era un dels majors productors de salmó a nivell mundial i, gràcies a les seves granges, es van trobar amb l’oportunitat perfecta per comercialitzar el salmó. Només els faltava aconseguir convèncer als japonesos que el salmó es pot consumir cru, que no els va costar gaire. D’aquesta manera es va començar a establir una relació comercial entre ambdos països per mostrar als directius japonesos, i la població general, que el sushi de salmó era una delícia.

Així, el salmó noruec es comença a exportar el 1995, gràcies a xefs com Ishanabe-sant, que va començar a treballar amb salmó cru, descobrint que la seva textura i el seu sabor especial, combinaven a la perfecció.
Actualment, s’exporten al Japó més de 20.000 tones, i podem trobar salmó noruec en moltes de les receptes de sushi, al Japó, i arreu del món.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s