Els plàstics biodegradables també són tòxics

Plastics for recycling

Com alternativa a l’acumulació de plàstics estan emergent els plàstics biodegradables, que tenen la particularitat que es poden degradar mitjançant microorganismes. No obstant, un estudi publicat a la revista Environmental Science revela que un dels seus components, el polihidroxibutirat (PHB), allibera neoplàstics, que produeixen efectes tòxics sobre els ecosistemes aquàtics.

Els neoplàstics són fragments 400 vegades més fins que el gruix d’un cabell humà. Aquesta és la primera vegada que s’estudien els seus efectes secundaris, és a dir, aquells que s’han generat durant la degradació dels plàstics sota condicions naturals. Els resultats de l’estudi confirma que els obtinguts després de la degradació de plàstics de polihidroxibutirat exerceixen efectes tòxics sobre dos productors primaris d’aigües continentals. A més també provoquen afectes sobre els consumidors primaris.

L’acumulació de plàstics a la natura és un problema cada cop més preocupant, i encara ho és més si tenim en compte que anualment es produeixen més de 300 milions de tones de plàstic. Són components lleugers, de gran durada, resistents i molt econòmics, fet pel qual s’explica el seu elevat ús en sectors com l’agricultura, la indústria, la medicina o la construcció.

Les seves característiques resistents i duradores també són les que propicien la degradació de la natura, generant una gran acumulació a diversos ecosistemes ambientals com és el cas dels oceans.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s