El MNAC aposta per eixamplar la base cultural

MNAC-_Sales_009

El Museu Nacional d’Art de Catalunya ha presentat el nou Pla d’Acció aprovat pel patronat. Es tracta d’una estratègia per fer arribar les col·leccions del MNAC a tothom, i no només als catalans conscienciats.

El pla suposa la continuïtat de l’anterior cicle estratègic 2012-2017, i en els propers anys se centrarà en potenciar la seva dimensió social per convertir-se en un recurs per a tot el públic i amb nous plans d’accessibilitat.

A banda d’això, el nou Pla també es caracteritzarà per ser una eina de proximitat, d’igualtat d’accés a la cultura i treballa en col·laboració amb el teixit social i la comunitat.

L’objectiu és arribar a una immensa part de la societat que habitualment no té accés a la cultura. A més a més, una altra de les línies estratègiques que estableix el pla és continuar incrementant la dimensió educativa i de coneixement del centre, així com la seva presència internacional. No obstant, els creadors d’aquest projecte asseguren que també volen millorar els accessos i les connexions amb la ciutat i iniciar el procés per a la ampliació del museu al Pavelló Victòria Eugènia.

Ampliació necessària
L’ampliació, que es farà amb la vista posada en el centenari de l’Exposició Internacional de 1929, acollirà la col·lecció d’Art Modern amb la seva extensió als anys setanta del segle XX, les exposicions temporals i els espais per a l’activitat educativa i els programes públics.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s