La Mercè és un festival de música

Zhala_5-Foto_XaviTorrent

Del 20 al 24 de setembre la ciutat es torna a omplir de música i activitats amb tres eixos centrals: La Mercè Música, el BAM i el Cultura Viva. Tots oferiran una variada proposta musical per a tots els gustos i edats. Trobareu mil una activitats als districtes i no faltaran les grans tradicions pròpies de la Mercè. Avui, però, destaquem la part més festivalera de la festa major.

100 grups de 16 països
Pels escenaris de Mercè Música, BAM i BAM Cultura Viva hi desfilaran un centenar de grups procedents de 16 països diferents. Com en les darreres edicions, hi haurà una important presència femenina. Del total de grups programats amb líder, un 68% estaran encapçalats per dones.

Enguany la Rambla del Raval no oferirà cap concert a causa de les obres. Sí que continuaran sent protagonistes emplaçaments com la Plaça dels Àngels, la Plaça Joan Coromines, l’Avinguda Catedral, el Moll de la Fusta. També la Platja Bogatell, el Parc Central Nou Barris, l’Avinguda Maria Cristina, la Plaça Reial, l’Antiga Fàrica Estrella Damm o la Plaça del Rei.

Oques grasses i La Pegatina
Diversos seran els gèneres musicals dels quals podran gaudir els assistents. D’entre l’oferta destaquen, per exemple, els grups catalans Oques Grasses i La Pegatina, que tocaran divendres 20 i dissabte 21 respectivament a la Platja Bogatell.

La música clàssica també tindrà protagonisme, amb concerts al Parc Central de Nou Barris, com el de l’Orquestra i el Cor del Gran Teatre del Liceu el dissabte.

El flamenc, també estarà present als escenaris. El dissabte, per exemple, Chicuelo i Aurora presentaran les seves propostes a l’Avinguda Catedral. l diumenge, dia en que la programació finalitza més aviat, destaquen els concerts de Miki Nuñez i Gertrudis a l’Avinguda Maria Cristina. A més, tindran especial importància les havaneres a la Plaça Reial amb els grups Havàname o Els Pescadors de l’Escala.

Els Catarres, Búhos, Doctor Prats
El dilluns també vindrà carregat d’ofertes musicals. La jove cantautora Paula Valls oferirà el seu concert a l’Avinguda Catedral, gairebé al mateix temps que ho farà el grup de raperes Tribade al Moll de la Fusta.

Destaquen també els populars Catarres, Doctor Prats i Buhos, que actuaran a l’Avinguda Maria Cristina.

Per tancar la festa, el dimarts 24 es podran escoltar els concerts de l’Escola de Música ESMUC a l’Avinguda Catedral o el Concert Coral de la Federació Catalana d’Entitats Corals a la Plaça del Rei.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s