Els grans inversors hotelers descarten Barcelona

L’Hospitalet, Cornellà, Badalona, Sant Adrià de Besòs o el Prat de Llobregat són algunes de les atraccions per als inversors del sector hoteler. Si ens ho haguessin dit fa uns anys hauríem pensat que ens enredàvem, però la moratòria per no construir nous hotels a la ciutat ha beneficiat, i molt, als municipis de l’Àrea Metropolitana.

Ciutats com Madrid o Lisboa es mantenen a l’alça, perquè els inversors poden aprofitar estructures preexistent, cosa que sempre beneficia aquestes inversions. No obstant, Barcelona ha quedat exclosa d’aquesta cursa, ja que en el que portem de 2019 no s’ha produït cap operació de compravenda relacionada amb el sector hoteler.
L’última inversió

Barcelona sempre ha estat pionera en la transformació de grans inversions, i fins ara s’ha caracteritzat per ser una ciutat atractiva des del punt de vista empresarial. No obstant això, l’última inversió realitzada a Barcelona és del 31 de desembre del 2018. És la venda per part del fons KKH de l’Hotel Barcelona Edition, situat a l’avinguda de Francesc Cambó, per 80 milions d’euros.

Els preus per habitació, a la capital catalana, estan entre els 300.000 i els 400.000 euros, unes xifres que són més pròpies de ciutats com París o Roma, que no pas Barcelona.

Les dades són alarmants si parlem d’una de les metròpolis més importants del sud d’Europa, però encara són més preocupants si pensem que des del 2008, cada any s’han realitzat unes cinc o sis operacions de compra o inversió a la ciutat, i aquest és el primer any en què es nota l’efecte de la moratòria.

Aquesta situació ha provocat que l’oferta disponible baixi notòriament i que de forma paral·lela pugin els preus, tant els d’inversió com els d’ocupació.  De fet, la moratòria ha causat l’augment del 30% de preu mitjà de compra dels hotels de la ciutat per falta d’oferta disponible”, si fem cas d’un informe de la firma immobiliària Laborde Marcet. Aquest fet ha provocat que a les zones ‘prime’ el preu pot arribar a 600.000 euros per habitació.

Malgrat la preocupació, els experts recorden que hi ha més ciutats afectades per l’augment dels preus com ara Madrid, ja que hi ha poc producte disponible. La capital espanyola, no obstant, encara dona l’opció de convertir edificis d’oficines o d’apartaments en hotels. A Barcelona, en canvi, han desaparegut aquestes operacions, afavorint així a altres ciutats europees.

En els propers tres anys s’obriran 12 nous hotels a l’àrea de Barcelona, mentre que a la ciutat només cinc entre 2019 i 2023. A part d’això no s’esperen noves operacions a la ciutat comtal, fet pel qual els experts no són gaire optimistes a l’hora de preveure el futur.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s