Sí, els mòbils també engreixen

 

Hem sentit a parlar de molts problemes causat pels mòbils intel·ligents, però segur que encara no havíeu sentit a dir que són una causa d’obesitat. Principalment, perquè contribueixen a una reducció de l’activitat física. Us imagineu l’efecte futur que poden causar en adolescents amb dietes altes en greixos?

Un estudi presentat a l’ACC Latin America Conference 2019 constata que els estudiants universitaris que utilitzen el telèfon intel·ligent més de cinc hores al dia presenten un risc d’obesitat d’un 43% , a part del risc elevat de patir malalties cardiovasculars.

Els investigadors han analitzat 1060 estudiants de la Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat Simón Bolívar, i han descobert que el risc d’obesitat augmenta en un 43% si es fa servir un telèfon intel·ligent cinc o més hores al dia, ja que els estudiants participants han tingut el doble de probabilitat de beure més begudes ensucrades, menjar ràpid, dolços, refrigeris i de fer menys activitat física. El vint per cent de les persones que han resultat tenir sobrepès i el 4,6 per cent que són obesos pesen més de cinc hores usant els seus dispositius.

L’estudi, doncs, confirma que el temps que una persona està exposada a l’ús de les tecnologies, especialment l’ús prolongat de mòbils, s’associa amb el desenvolupament de l’obesitat, la qual cosa és preocupant si l’ús d’aquesta tecnologia segueix a l’alça i no en fem un ús responsable.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s