Els Castellers de Sarrià, protagonistes de la Mercè

Merce_castells

La Festa Major de Barcelona continua evolucionant. Es mantenen les tradicionals diades castelleres, cercaviles i correfocs però cada cop pren més rellevància la part més lúdica: els concerts, els espectacles i les activitats infantils. Enguany la ciutat convidada és Beirut. I com a pregonera, una de sorprenent, Manuela Carmena, ex alcaldessa de Madrid i molt propera políticament a Ada Colau, massa i tot.

Les tradicions top

La festa començarà el 20 de setembre amb el pregó i el tradicional seguici inaugural i el toc d’inici de la festa major. El dissabte 21 serà el dia dels Correfocs, a les 18.30 el dels Petits Diables i a les 19.45 la Tabalada Infernal, que recorrerà la Via Laietana des de la plaça d’Antoni Maura fins a la plaça d’Antonio López. El 22 i el 24 seran diades castelleres. Per cert, a la del 22 hi participarà la colla de Sarrià.

Enguany, l’exposició del Seguici Popular tindrà lloc a la planta baixa de la seu de l’Ajuntament, mentre que la mostra de gegants i gegantes es podrà veure al pati Manning. Per conèixer de prop  els dracs i les bèsties, us haureu d’endinsar en El Born.

La platja de la Barceloneta és l’escenari escollit per celebrar-hi el 22è Festival Pirotècnic Internacional, que tindrà lloc la nit del dissabte 21 de setembre. El final de festa el marcarà el tradicional Piromusical de la Mercè, a l’avinguda de la Reina Maria Cristina, amb música i focs artificials.

Arts de Carrer

Mercè Arts de Carrer reivindica els espectacles de petit format que ompliran la ciutat d’actuacions. Com a novetats destaquen la programació especial dedicada a artistes africans, que tindrà lloc al  parc de la Trinitat, i la festa del 25è aniversari de Pallassos Sense Fronteres, a la llera del Besòs, amb nou escenaris i espectacles amb pallassos i pallasses de diferents indrets del món.

Dia sense cotxes

El diumenge 22 de setembre tindrà lloc el Dia sense Cotxes. De les onze del matí a les vuit del vespre la via Laietana quedarà totalment lliure de vehicles. Enlloc seu hi haurà un espai verd on trobareu activitats lúdiques.

L’esport també té protagonisme a les Festes de la Mercè: de l’atletisme al futbol adaptat, passant per la tradicional classe de fitnes multitudinària, el rugbi de platja, el patí de vela, els escacs o el vòlei de platja. Una de les novetats principals és que la Cursa de La Mercè 2019 tindrà lloc després del dia de la Mercè, el diumenge 29 de setembre.

Mostra d’associacions

Durant els dies 21 i 22 de setembre, la plaça de Catalunya serà un espai per viure i celebrar la vida associativa. La quarta edició d’aquest festival s’articula al voltant del lema “Bateguem juntes”, amb el qual es vol mostrar la coproducció i el treball col·laboratiu amb els veïns .

Consulteu el cercador d’esveniments

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s