Assís construeix a Sarrià un refugi de veritat per a dones sense llar

Segons la Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar hi ha 117 dones en situació extrema a Barcelona. Elles representen només un 12% de les persones que dormen al carrer, però la seva situació és molt més vulnerable perquè sovint pateixen violència i s’oculten més, cosa que les fa més invisibles encara.

Per contribuir a la necessitat de protegir aquestes dones ASSÍS Centre d’Acollida, una entitat de Sant Gervasi que atén a persones en situació de sense llar, ha començat a construir un nou centre. Es tracta de la Llar Rosario Endrinal, que comptarà amb 10 allotjaments protegits i que també posarà al servei de les dones espais comuns on es desenvoluparan activitats i tallers grupals.

Amb aquest nou edifici, que obrirà les portes al setembre de 2020, l’entitat s’ha proposat crear un espai segur, des del qual abordar les necessitats bàsiques i psicosocials de les dones ateses, posant en rellevància la complexitat i la urgència de donar resposta a la realitat del sensellarisme femení.

La posada en marxa ha estat possible gràcies, d’una banda, al finançament de la fundació privada Fundació Casa Família Sant Josep Oriol, i d’una altra, a l’Ajuntament de Barcelona, qui ens cedeix a 50 anys el terreny on s’edificarà. L’empresa CPM, Construction & Building Services es farà càrrec de la seva construcció amb la direcció d’obres de CPVA Arquitectes. Des de l’entitat s’estan impulsant diferents campanyes i accions amb l’objectiu d’aconseguir els fons necessaris per equipar i dotar de recursos el nou edifici.

Pel que fa al nom del centre, Rosario Endrinal, els que tinguin més memòria recordaran que era una dona sense llar que dormia en un caixer del carrer Guillem Tell, ara fa catorze anys, i que va ser brutalment agredida i assassinada per tres joves. El centre portarà el seu nom com un homenatge a les dones sense llar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s