Un peatge reduiria la contaminació fins a un 11%

La contaminació continua sent un problema per a Barcelona i Madrid. De fet, ambdós ajuntaments han activat aquest febrer protocols d’actuació per l’excés de partícules contaminants. Ara sembla que, segons un estudi elaborat per la consultora Idencity, la solució podria passar pels peatges urbans.

L’estudi revela que, posar en marxa un peatge urbà a l’accés de les grans ciutats, reduiria fins a un 11,4% les partícules PM10, que es troben disperses a l’atmosfera, i un 9,2% les d’òxid de nitrogen. S’estima que, pagar per poder entrar a les dues grans ciutats d’Espanya evitaria la circulació de 113 milions de vehicles a l’any a Madrid i de 76 milions en el cas de Barcelona.

Impacte positiu
A més, l’estudi revela que l’impacte seria molt positiu en el trànsit i en la qualitat de l’aire. Calculen que el trànsit d’entrada i sortida es reduiria un 20,6% i la concentració de partícules es retallaria un 11,5%. Això afectaria també al transport públic, que guanyaria pes a Barcelona i concentraria un 42% del total de desplaçament. De fet, l’autobús urbà passaria de transportar 200 milions de passatgers anuals a 230 milions i la demanda del Bicing augmentaria un 31%, fins als 138.500 usuaris.

Els resultats de la investigació s’han basat en l’experiència de ciutats europees com Londres, Milà o Estocolm, totes aquestes amb peatges d’accés. L’únic inconvenient que anticipa Idencity és el poc suport social que tindria l’aplicació del peatge, el qual ja ha suscitat protestes a les ciutats on s’ha pogut implantar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s