Per això arribes tard cada dia a la feina

Els trams entre Rda. General Mitre i la Travessera de Dalt (coberts per les línies H12, H16, V3, D20 i D40) i entre Passeig Sant Gervasi i la Ronda de Dalt (cobert per l’H4 i la V21), són dos dels més lents de la ciutat.

RACC_diagonal_via augusta01

La nova xarxa de bus, la famosa xarxa ortogonal, no acaba de rutllar. I ara, un estudi del Racc revela una possible raó. O unes quantes. Per començar, com a mínim en el 54,9% dels quilòmetres recorreguts, els autobusos circulen per sota dels 13km/h, la velocitat fixada pel Pla de Mobilitat Urbana Sostenible.

L’asseguradora és una ferma defensora del autobús respecte al tramvia, per exemple, però exigeix que s’optimitzi la xarxa ortogonal perquè sigui realment competitiu.

Els autobusos més ràpids

Les línies de bus verticals són en general més ràpides. En concret, les vies analitzades que compleixen l’objectiu de 13km/h són: V31 (Mar Bella-Trinitat Vella) i V3 (Z.Franca-Sarrià). D’altres no arriben a l’objectiu però s’hi queden a prop: V21 (Pg.Marítim-Horta); L7 (Fòrum-Z.Universitària); H8 (Camp Nou-Bon Pastor) i L33 (Verneda-Z.Universitària).

Algunes de les més lentes, com la D40 (Pl.Espanya-Canyelles) o l’H16 (Z.Franca-Fòrum Campus Besòs) ni tan sols arriben als 10 km/h.

Els trams entre Rda. General Mitre i la Travessera de Dalt (coberts per les línies H12, H16, V3, D20 i D40) i entre Passeig Sant Gervasi i la Ronda de Dalt (cobert per l’H4 i la V21), són dos dels més lents de la ciutat. I caldria intervenir per fer-los més atractius per als veïns.

Carril bus, sí però no

La funció del carril bus és donar prioritat als autobusos, perquè puguin anar més arribar més ràpid. I, certament, a les vies amb carril bus els vehicles circulen a 12,0 km/h, enfront dels 10,8 km/h de les vies on el bus circula al mateix carril que la resta del trànsit. Ara bé, el creixement dels quilòmetres de carril bus des del 2013 no s’ha traduït en un increment de la velocitat comercial de la xarxa d’autobusos, i en això hi té molt a veure el mal ús que fan els vehicles privats dels carrils busos.

Obstacles imprevistos

A banda dels embussos els conductors de bus han de lidiar amb uns quants obstacles: vehicles que fan maniobres (girs a la dreta) i bloquegen el carril bus; vehicles en doble filera o mal estacionats; girs amb dificultat per al bus; turismes, motos i altres transports circulant pel carril bus; o autobusos fent cua en una parada, especialment a les entrades de la ciutat on convergeixen línies urbanes i interurbanes.

Puntualitat no gaire germànica

El 80% dels busos surten puntuals o amb alteracions inferiors als dos minuts de retard a les capçaleres (parades d’origen), respecte a la freqüència establerta per TMB. En el 58% dels casos surten a l’hora o al llarg dels 59 segons posteriors i en el 22% de les ocasions entre 1 i 2 minuts més tard. D’altra banda, en el 20% de les ocasions els busos no arriben a sortir puntuals, i ho fan amb més de 2 minuts de retard. Aquests desajustos són sovint forçats per poder mantenir la freqüència de pas de la línia o poder satisfer una demanda puntual concreta (col·legis, esdeveniments, etc.).

Les línies L7 (Fòrum-Z. Universitària), D20 (Pg.Marítim-Ernest Lluch) i V31 (Trinitat Vella-Mar Bella) són les més puntuals. Per contra, la H4 (Z.Universitària-Bon Pastor) i la V21 (Pg.Marítim-Horta) són les que menys.

Les línies preferides

Després de comptabilitzar tots els passatgers que pugen a l’autobús en tot el seu recorregut, l’estudi mostra que les 4 línies amb més demanda són horitzontals: H6 (Z. Universitària-St. Andreu), H8 (Camp Nou-Bon Pastor), H12 (Gornal-Besòs Verneda) i H16 (Z. Franca-Fòrum Campus Besòs). Totes elles han registrat més de 150 passatgers per trajecte. La L7 (Fòrum-Z.Universitària) i la D40 (Pl. Espanya-Canyelles) tenen una demanda important amb 140 usuaris en cada itinerari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s