Guia bàsica per fer un bon massatge eròtic

Perquè el massatge eròtic funcioni com a teràoia de parella, i com a moment de plaer, cal tenir en compte uns quants detalls que ens explica la sexòloga Eugènia Cames.

sexy woman on spa salon massage with male hands

Vivim en una societat tan accelerada que fins i tot l’amor l’hem de fer en cinc minuts, com si fos una tasca estereotipada més. Us proposo provar quelcom nou: el massatge eròtic. És una bona forma de conèixer millor el propi cos i el de l’altra persona, de despertar el sentits i reconnectar amb l’erotisme, de practicar mindfulsex (o l’atenció plena aplicada a la sexualitat)..

Els preparatius

La previsió i la intimitat son dos ingredients indispensables per dur a terme un bon massatge eròtic: res trenca l’atmosfera millor que les interrupcions (una trucada, una pausa llarga per localitzar la crema, sorolls…)

Així doncs, el primer que farem serà preparar el terreny. L’ideal es començar per cercar un lloc i un moment en què puguem estar el més tranquils possible. Desconnectar els mòbils o posar-los en silenci és sempre una bona opció.

Cal tenir cura dels aspectes pràctics per assegurar la comoditat i que el materials necessaris son al abast. És recomanable buscar una superfície on tant la persona que rep el massatge com la que el fa es trobin a gust (un llit, un sofà, fins i tot a terra o damunt d’una taula ben resistent) i estendre una tovallola o un llençol. La millor opció es deixar els materials necessaris ben a prop: la crema o l’oli de massatge, mocadors o alguna cosa per eixugar-se, una bena pels ulls si voleu potenciar l’atenció plena al tacte, etc.

L’ambient i els detalls

El més important sempre serà la connexió i l’experiència, però tenir cura de l’ambient i els detalls por donar-li un valor afegit d’allò més interessant. Procureu que la estància faci bona olor, encendre espelmes i feu una bona selecció de música ambiental, així fareu que la experiència sigui encara millor. Quant a la crema o l’oli de massatge hi ha una gran varietat per escollir a les botigues eròtiques o de massatges. Només tingueu en compte (si es donés el cas) que alguns productes de massatge no son aptes per fer servir com lubricant: informeu-vos sempre abans de triar quin fareu servir.

El massatge eròtic

Hi ha moltes tècniques de massatge i trobareu tantes com gustos hi ha: el que a una persona li agrada, potser a una altra no li ve tant de gust. Els massatges eròtics, igual que el sexe, son un procés constant de redescobriment i reconnexió.

  • Tres consells per iniciar-se son els següents:
    • L’important és gaudir del procés, no si després sorgeix o no sorgeix una relació sexual. Per tant, ni ho farem amb presses ni ens centrarem només en el punts erògens més típics: farem una repassada de tot el cos.
    • Comunicació, comunicació, comunicació. No cal estar tota la estona parlant si no voleu, però per aprofitar l’experiència al màxim cal estar pendent de les reaccions de l’altre, així com de les indicacions que ens pugui fer
    • És interessant anar de menys a més, sempre recordant que no es tracta d’un massatge relaxant (no volem que la persona s’adormi, sinó que connecti amb el seu cos i la seva sensualitat).

Eugenia Cames
Psicòloga i Sexòloga

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s