Sabies que suar ens fa més atractius?

 

Exhausted runnerNo, no és un titular enganyós. Suar ens fa més atractius. Però volem aprofitar l’ocasió per donar-te 10 bones raons per començar a practicar esport aquesta tardor. per si no pots esperar, això de què la suor ens fa més atractius és al punt 8 😉

 1. És saludable
  Qualsevol esport contribueix a millorar la resposta cardiovascular davant l’esforç. O sigui, que fer esport significa invertir en prevenció de problemes cardiovasculars. Però no només això, fer esport, amb sentit comú, ens ajuda a mantenir-nos en forma a qualsevol edat. El sedentarisme és una malaltia de joventut que es paga a mida que ens anem fent grans.
 2. Allarga la vida
  L’esport allarga la vida, si el practiquem de manera natural i quotidiana. Hi ha dos tipus de persones que viuen molts anys: els que viuen i mengen de manera austera, i viuen en pobles allunyats de l’estrès, i les persones que mantenen una bona activitat física al llarg de tota la seva vida. L’exercici físic ens manté en forma físicament, i també psicològicament.
 3. És el millor per aprimar-se
  Tendim a focalitzar l’aprimament en la nutrició però el que realment ens fa aprimar és la combinació d’una dieta adequada i la pràctica d’exercici físic. Per perdre el greix acumulat cal treballar els músculs i, lògicament, no acumular-ne més. La millor manera d’aprimar-se és sotmetre’s a una rutina d’exercicis de força i treballs aeròbics d’alta intensitat. El primer accelera el metabolisme, i el segon crema moltes més quilocalories en una sessió que qualsevol altre exercici que feu.
 4. Manté controlada l’ansietat
  L’esport també beneficis psicològics. Abans que res, és la millor manera de combatre un dels grans mals del nostres temps: l’ansietat. Si en lloc de berenar fort acudiu al gimnàs o us calceu les bambes veureu com se us passa la gana de seguida. I, al final, us sentireu molt millor.
 5. Millora el rendiment acadèmic
  Està comprovat que practicar esport de forma regulada, sortir a jugar a futbol amb els amics no compta, millora les notes dels alumnes. A banda de ser un complement perfecte de les hores d’estudi l’esport fomenta la disciplina.
 6. Et fa ser més sociable
  En general, compartir una afició és una bona manera de socialitzar-te. És el que passa amb l’esport. Coneixes gent molt diferent però amb les mateixes inquietuds, i això us manté units. És especialment important per als nens, però sovint els adults també necessitem al·licients.
 7. Et fa sentir millor
  L’esport ens ajuda a mantenir el cos i manté la proporcionalitat. Això ens fa sentir millor, i més atractius, cosa que reforça l’autoestima. Però no només això. L’esport estimula la producció d’endorfines, l’hormona de la felicitat, i ens deixa molt satisfets.
 8. Millora la pell
  L’exercici físic estimula el procés de sudoració, que és un procés natural absolutament recomanable perquè hidrata i neteja la pell, elimina les toxines que l’ofeguen i facilita el despreniment de les cèl·lules mortes i la brutícia dipositades en els porus. O sigui que, pel mateix preu, l’esport manté a ratlla l’acne i altres problemes cutanis. I ens fa sentir més atractius un altre cop. Tot són avantatges.
 9. És un bon exemple
  Ara que tornem a reivindicar la cultura de l’esforç és un bon moment per recordar que l’esport és una teràpia molt adequada en aquest sentit. Ens transmet la idea que la disciplina té un premi, al final. Això sí, tant important com fomentar-lo en els nens i els joves és practicar-lo, perquè els fills creixin en un ambient sensible i favorable als beneficis de fer esport i cultivar l’esforç.
 10. És trendy
  És una frivolitat, però si no n’hi ha prou amb totes les raons que fins ara hem exposat, heu de saber que fer esport està de moda. És una bona manera de triomfar en les relacions socials, un bon tema de conversa amb coneguts i desconeguts i una font de fotografies per a Instagram o Facebook. Ni que sigui per això, per tenir una pila de seguidors a les xarxes, feu esport.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s