Una ruta per joc de trons sense sortir de Girona

Segons les dades recollides pel buscador de vols i hotels Jetcost, el turisme ha augmentat a Girona les últimes setmanes gràcies a la sèrie Joc de Trons.

girona1.jpg

La recerca de vols a Girona per visitar els llocs de rodatge de la famosa sèrie Joc de Trons gairebé s’han triplicat des de l’inici de l’última temporada ja fa un mes. Ara, amb la final de la sèrie de HBO ja revelada i, tot i la decepció de molts seguidors, és innegable que Joc de Trons s’ha convertit en tot un fenomen televisiu a nivell mundial seguit per milions d’espectadors d’arreu del món.

Així doncs, què fa de Jocs de Trons una sèrie tant especial? Si bé no saber qui pot morir a cada episodi ens fa viure amb l’ai al cor, els personatges, la seva història, les trames, el vestuari i les èpiques batalles són punts claus. No obstant, un dels aspectes més importants, sens dubte, ha sigut el rodatge. Les localitzacions dels set regnes s’han convertit en llocs de pelegrinatge de milers de fans que planifiquen les seves vacances per visitar els escenaris mítics de la sèrie. Així s’ha pogut comprovar des del cercador de vols i hotels Jetcost el qual ha experimentat un augment espectacular en les cerques a Girona i altres 5 ciutats des de l’inici de l’última temporada el 14 d’abril.

Un augment del 170%
L’equip de Jetcost ha analitzat el número de cerques de vols als aeroports més pròxims als llocs clau del rodatge de la sèrie i ha comparat els resultats amb el mes anterior. Girona es troba entre les ciutats que més han augmentat, amb un 170%.

Impacte en els aeroports
Els aeroports més propers als principals llocs de rodatge de Joc de Trons que van registrar el major augment en el número de recerques durant aquest últim mes han sigut Dubrovnik (260%), Belfast (225%), Sevilla (215%), Reykjavik (205%), Girona (170%) i Essaouria (130%).

Cerques a Internet
Les dades de Google Trends també confirmen aquest interès mundial pels llocs de rodatge de la sèrie ja que cerques com “On es va filmar joc de trons?” han augmentat en un 180% en els últims 30 dies. També ho han fet els termes “Llocs de rodatge de Joc de Trons” – el qual va augmentar un 250% – i “Llocs de rodatge de Joc de Trons a Espanya” que va augmentar en un 300%.

Braavos
Girona ha sapigut explotar el fenomen ja que es poden fer diferents tour turístics per les localitzacions del rodatge de la sèrie. Un dels llocs més repetits a Joc de Trons és Braavos, que es va ubicar durant la sisena temporada a Girona. De fet, apareix en vuit dels deu episodis emesos.

Carrer del Bisbe Josep Cartaña
Més concretament, al carrer del Bisbe Josep Cartaña, molt a prop de la catedral de Girona, podem veure les escales on Arya protagonitza algunes de les escenes de la sèrie. Altres llocs d’interès són la Plaça dels Jurats, on Arya veu l’obra de teatre i on succeeix una de les escenes més mítiques de Joc de Trons amb el camí de la vergonya.

Monestir de Sant Pere de Galligants
Finalment trobaríem el monestir de Sant Pere de Galligats, la biblioteca d’Antigua a la sèrie.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s