La llibertat sexual va per barris, i per països

Alguns països asiàtics encara són reticents a la llibertat sexual i la castiguen amb presó i pena de mort.

Les vacances són un moment per relaxar-se i gaudir plenament de la sexualitat amb parella. No obstant, és important saber que hi ha alguns països on els jocs que més ens agraden, i les joguines, estan prohibits. Amantis, una botiga eròtica especialitzada en divulgació (Torrent de l’Olla, 145), s’ha documentat sobre quins són els estats més segurs a l’hora de transportar qualsevol objecte de caire sexual, i en quins és millor prescindir d’aquests complements. Aquests en són els resultats:

Països prohibits
Vietnam és el primer país de la llista en prohibir l’entrada de qualsevol tipus d’objecte sexual. En cas de portar-ne, el departament de duanes els confisca fins que el visitant surti del país. Altres països severs són Aràbia Saudita, Bahrain, Xina, Emirats Àrabs, Índia, Singapur o Indonèsia. Tots castiguen la pornografia. Però això no és tot. Encara hi ha 65 països on el matrimoni homosexual no està reconegut. I en 8 d’ells fins i tot està castigat amb pena de mort.

couple-1734001_1920

Per aquest motiu, ser del col·lectiu LGTBI i voler fer turisme de manera natural pot ser perillós. Coses tan simples com portar un llibre o una pel·lícula lèsbica o gai pot comportar greus problemes si no coneixem suficientment les lleis i normes del país en qüesti.. Si parlem d’homosexualitat, per exemple, ens trobem davant una sèrie d’estats que castiguen aquesta orientació sexual amb la pena de mort. Alguns són Arabia Saudita, Emirats Àrabs, Iran, Sudán o el Yemen. En d’altres com Afganistán, Argelia, Camerún, Corea del nord o Nigèria, l’homosexualitat està castigada amb penes elevades de presó o a cadena perpètua.

Europa, garantia parcial
No obstant això, també hi ha molts països on els drets LGTBI estan més que reconeguts i gaudeixen de molta llibertat sexual. En el Rànquing de ILGA dels millors països europeus pro drets LGTBIQ hi ha: Malta, Bèlgica, Luxemburg, Finlàndia i Dinamarca. I fins i tot si anem una mica més enllà del nostre continent, aquest any el col·lectiu ha tingut la bona notícia de saber que Taiwan ha estat el primer territori asiàtic a reconèixer el matrimoni homosexual.

Límits al BDSM
Tot i això, la llibertat no és absoluta ja que a Europa també hi ha certs matisos i conductes que no encaixen en el marc europeu i progressista dels drets humans i les llibertats individuals i col·lectives. Per exemple, la relació entre BDSM i la llei canvia significativament d’un país a un altre. La penalització, generalment, no es fa explicitant aquestes pràctiques fetitixistes, però algunes, com bufetejar la parella, poden causar una denúncia i condemna, per considerar-se una violació dels drets individuals.

La majoria de països no condemnen les pràctiques de bondage i sadomasoquisme, sempre que estiguin consensuades per tots i totes els i implicats i no siguin practicades en l’espai públic. Però alguns codis penals han anat una mica més enllà. A la Gran Bretanya, el BDSM està penalitzat, però a Alemanya, Àustria i Itàlia estan només es castiguen les agressius greus.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s